Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Katar ambargosu kalıyor

Suudi Arabistan ile Katar kara, deniz ve hava sınırlarının açılması için anlaşmaya vardı.

gelişmeyi Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır Muhammed es-Sabah duyurdu.

Kuveyt'in arabulucuğunda varılan anlaşma Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesinde imza altına alınacak.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in Katar'a uyguladığı hava, kara ve deniz ambargosunu kaldırması bekleniyor.

Buna karşılık olarak ise Katar, 3 Körfez komşusuna açtığı davaları geri çekecek ve taraflar birbirine yönelik medyada yürüttükleri karalama kampanyalarına son verecek.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Karar, Türkiye tarafından da memnuniyetle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Körfez bölgesinin güvenlik ve istikrarına yönelik tüm çabaları Türkiye'nin desteklediği duyuruldu.

Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri ise "Körfez birliğini yeniden sağlayacağımız tarihi bir zirvenin arifesindeyiz." yorumunu yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Suudi ArabistanKatar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.