Öne Çıkanlar Güncel Netanyahu
banner798

Samsun Eğitim Bir Sen'den açıklama
 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında şunları belirtti.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı, ilimizde yaklaşık 275 bini aşkın öğrencinin ve 19 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başlıyor.
Samsun'da FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınan öğretmenlerin yarattığı boşluğun norm fazlası öğretmenlerle doldurulabileceğini söyledi.

Eş durumundan Samsun'a gelen yeni öğretmenlerle birlikte merkez ilçelerinde norm fazlası öğretmen sayısının yüksek olduğunu ifade eden Güneysu, ''Samsun'da FETÖ operasyonları kapsamında çok fazla öğretmen görevinden alındı. 15 Temmuz gecesi milletin alanlara çıkarak, cuntacılara tarihi bir ders verdiğini ifade ederek, “Milletimiz, darbeci FETÖ’cüleri dize getirdi. Bu destansı duruş ile tarih yeniden yazıldı. Millet, devlet, sivil toplum kuruluşları darbeye karşı dik durdu, cuntacıların hain planını bertaraf etti. Şimdi kamu FETÖ’den tamamen temizlenmeli, yeni mağduriyetlere fırsat verilmemeli, masumlara görevi iade edilmelidir” dedi.

FETÖ insan kaynağını eğitimden sağladı

FETÖ’nün insan kaynağını eğitim alanından devşirdiğini kaydeden Güneysu, “FETÖ, çocukların bilincini çaldı, onları mankurtlaştırdı. Dershanelerin kapatılması gündeme geldi, Gezi olayları başladı. Mesele dershane değil, küresel operasyonun, ihanetin işaretiydi. Biz biliyoruz ki, FETÖ gücünü halktan almıyor, alamaz. FETÖ’nün insan kaynağı devşirdiği yer eğitimdi, bunun için dershanelerin kapatılmasına şiddetle karşı çıktılar. Unutmayalım ki, 28 Şubat’ta FETÖ ile Çevik Bir birlikte hareket etti. FETÖ’nün yazdığı mektubu da unutmadık. FETÖ’yü büyüten 28 Şubat’tır. İmam Hatip Liseleri’ndeki ortaokulların, MGV gibi vakıfların kapatılmasıyla FETÖ’ye alan açılmıştır. Şu an farklı bir süreç işliyor, Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne kasteden terör şebekeleri tek tek temizleniyor. Bu noktada dikkatli olunmalı. Yanlış yapılmamalı, yeni mağduriyetlere fırsat verilmemeli.

Güneysu;Biz Eğitim-Bir-Sen olarak, FETÖ ile mücadelede asla geri adım atılmaması gerektiğini söylüyoruz. Üniversitelere de dikkat edilsin, sürecin zehirlenmesine asla fırsat verilmesin.”

TERÖR İLE ARASINA HERKES MESAFE KOYMALIDIR

Yeni eğitim öğretim yılı için de değerlendirmelerde bulunan Güneysu, “Ders kitaplarının tamamı ilk günden masada olmayabilir. Bazı sorunların olduğu bilgisine ulaştık. Onun içinde bazı konulardaki eksikliklerin giderilebilmesi ve daha hazır başlanabilmesi için gerekirse okullar bir hafta sonra başlayabilir. Bu durum eğitimde telafi edilemez sonuçlar doğurmaz. Çalışanlar olarak daha fazla gayret göstermemiz gerekiyorsa gösteririz ama bürokrasi de hızlı davranmalıdır. Bürokrasi, açıkta bekleyen öğretmenlere ilişkin inceleme, soruşturma sürecini bir an önce bitirip masum olan kişileri görevine iade etmelidir. Suçsuz olup açıkta bekleyen insana bu süreç işkence gibidir. Suçsuz olan herkesin yanındayız. Mağduriyetini gidermek için sorumluluk alırız. Biz mazlumların, masumların yanındayız. Darbe ve terör ile ilişkisi olan herkesin de karşısındayız. Altını çizerek belirtmek istiyorum; Çocukların geleceğini karartan öğretmen olamaz. Öğretmen çocuğun geleceğine yön çizer. Öğretmen teröre destek çıkmamalıdır, çıkamaz. Veliler çocuklarını öğretmenlere teslim etmişlerdir. Terör ile arasına herkes mesafe koymalı, terör ile arasına duvarlar örmelidir” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak, bu çerçevede hakkında delillendirme yapılamayan, masumiyetinde şüphe olmayan üyelerimize hukuki desteğimiz sürecektir. Öte yandan eğitimin başak sorunları bir an önce çözüme kavuşmalıdır.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına dönmek tecrübeyi hiçe saymaktır.

İstihtamda sıkıntı yaşanan yerlere teşvik uygulanmalıdır.

Milli Eğitim Şurasında alınan kararlar uygulamaya konulmalıdır.

Öğretmen ihtiyacı acilen giderilmelidir .

Takviye kurslarının niteliği arttırılmalıdır.

Yönetici görevlendirme süreci yeniden ele alınmalıdır.

Kariyer basamaklarındaki felç hali giderilmeli ,işleyen bir sistem getirilmelidir.

Ek ders esaslarındaki adaletsizliğe son verilmelidir.

Öğretmenliğin itibarı korunmalı, öğretmene karşı şiddet cezalandırılmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının emeğinin hamisi, insanımızın manevi değerlerinin hizmetçisi, dünya mazlumlarının yardımcısı hüviyetimizle; çözüm odaklı yaklaşımımız, mücadeleci, kültürel-akademik sendikacılığımızla yeni eğitim-öğretim yılında da eğitim adına, ülkemiz adına yeni şeyler söylemeye devam edeceğiz. Yeni eğitim-öğretim yılı eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize , Samsunumuza ve milletimize hayırlı olsun.

Nejdet GÜNEYSU
Samsun Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı



Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.