Öne Çıkanlar Renkli karnabahar Futbol müsabakası
banner798

Yabani Orkideyi toplayan kişiye 40 bin lira ceza


Olay bir hafta önce İlkadım İlçesi Kadamut Mahallesi'nde meydana geldi. Halk arasında salep bitkisi olarak bilinen ve koruma altında olan endemik tür 822 soğan yabani orkideyi toplayıp otomobilin bagajında götüren A.H. jandarma ekipleri tarafından yakalandı. A.H. hakkında işlem başlatılırken, jandarma tarafından el konulan yabani orkideler Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11'inci Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildi.



Yapılan inceleme sonucunda dün Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altındaki bitkinin toplanması nedeniyle A.H.'ye 40 bin 913 TL idari para cezası kesti.



'ANCAK BİLİM ADAMLARI İZİN ALIP TOPLAYABİLİR'



Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11'inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, idari para cezasının şahsın adresine posta ile tebliğ edildiğini belirterek şöyle dedi:



"Bu tür koruma altındaki bitkilerin bizim iznimiz olmadan toplanması kesinlikle mümkün değil. Bu bitki türleri endemik türler olduğu için çok değerliler. Ancak bilim adamları araştırmalar için bizden izin alıp bu bitkileri toplayabilirler. Onun dışında kesinlikle mümkün değil. Bu olayda da yabani orkide bitkisini toplayan ve jandarma tarafından yakalanan şahsa gerekli idari para cezasını uygulayıp dün tebliğ ettik."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.