Öne Çıkanlar Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra Belediye Başkanı
banner798

Siyah beyaz fotoğraflarla 1937'de samsun

Sergiyi ziyaret edenler siyah beyaz karelerle 86 yıl önceki Samsun’u görme şansı buluyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi’nde ‘Siyah Beyaz Fotoğraflarla 1937’de Samsun’ isimli fotoğraf sergisi düzenlendi. Halit Karapıçak’ın albüm arşivi ve Hüseyin Kösebay’ın dijital arşivi ile hazırlanan 1937 yılında çekilmiş Samsun fotoğrafları sergide yer aldı. Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, Büyükşehir Belediyesi personeli ile Hüseyin Kösebay ve vatandaşlar katıldı.

‘İLK DEFA SERGİLENEN FOTOĞRAFLAR’

Açılışta konuşma yapan Akdin, sergide ilk defa yayınlanan Samsun kent fotoğraflarının bulunduğunu belirterek “Özellikle Hüseyin Bey'e çok teşekkür ederiz. Gerçekten iyi bir araştırmacı, Ocak 2017’de bir sosyal medya platformunda kurmuş olduğu ‘Samsun Dünü Bugünü Nostalji’ grubunda aile fotoğraflarına paylaşılmasına yer verdirerek ailelerdeki kıyıda köşede kalan fotoğrafları paylaştırmaya çalışıyor. Samsunla alakalı kent hafızasını oluşturacak fotoğraflar var. Biz de bunları sergileyip güzel bir çalışma yürütelim istedik. Bu kapsamda bize destek olan, kentin geçmişini geleceğe taşıma sürecinde yapılan çalışmalara büyük katkı veren Hüseyin beye ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Tüm Samsunluları sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından 50 fotoğrafın yer aldığı serginin açılış kurdelesi kesildi. Vatandaşlar tarafından ziyaret edilen sergi büyük beğeni topladı. Serginin 1 ay süreyle ziyarete açık olacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.