Öne Çıkanlar Samsun Şaban Abdullah Cihan
banner798

Mete Yarar'da Bafra'da muhteşem konferans
Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde ki konferansa bay ve bayan, genç ve yaşlı Bafralılar büyük ilgi gösterdi. Yoğun kalabalık nedeniyle salona plastik sandalyeyeler getirildi. Mete Yarar yaklaşık 2 saat süren konferansını videolar ve sinevizyonlar eşliğinde verdi. Katılımcılar büyük heyecan ve dikkatle konferansı başından sonuna kadar dinlediler.

Programın açılış konuşmasını Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptı. Başkan Şahin konuşmasında “Biz Afrin’de bir üst akıl ve onların askeri uzmanlarından bilgi alarak hazırlık yapmış, şehrin altında ki tünellerle evleri bir birine bağlamış, her yeri silah ve mühimmat depoları ile yapılandırmış bir proje terör örgütünü yerle bir ettik ve bu hareketi ÖSO ile birlikte gerçekleştirdik. Biz Afrin’de sadece PKK ile değil, paralı askerler, istihbarat elemanları, yabancı özel kuvvet personelleri ve mühendisler dâhil olmak üzere örgütlenmiş bir blokla, kısacası 7 düvelle mücadele ettik.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin program sonrasında ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Anadolu bizim son kalemiz, Türkiye bizim ebedi yurdumuzdur. Kimse buraya göz dikemez. Türk milletini asla diz çökertemez, Ezanımızı dindirmeye, bayrağımızı indirmeye kalkışamaz. Biz sadece Yüce Allah’a secde ederiz. Çanakkale’de başaramayanlar, Kurtuluş Savaşımızda emellerine ulaşamayanlar, Gezi olayları ile hedeflerine varamayanlar, 15 Temmuz FETÖ ihanetinde yerin dibine girenler, bir kez daha Afrin’de perişan olmuşlar, yenilmişler ve ezilmişlerdir. Bundan sonra ezilmeye ve Türk milletinin tokadını yemeye devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Samsunlu hemşerimiz Mete Yarar Beye güzel, anlamlı ve milli konferansı için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmacı Mete Yarar ise, “Bafra`nın pidesi meşhur derler fakat Bafra`nın yiğidi ve vatanseveri daha meşhurdur. Bugün Cuma. Şu saatte evinizde olacaktınız en popüler dizinizden vazgeçip -vatanım için ne yapılabiliriz? diye konuşmak için buraya geldiniz. Bu millet işte böyle sizler sayesinde ayağa kalkıyor.

Karabük`te bir şehit evini ziyarete gittiğimizde orada bir okul müdürü şöyle bir ifade kullandı. Hani deriz ya -şehitlerimiz biz rahat uyuyalım diye şehit oldular. Hayır dedi okul müdürü öyle değil. Onlar “biz uyanalım diye şehit oldular” dedi. Biz böyle bir milletiz” dedi.

Yarar, konuşmanın ardından Zeytin Dalı Harekâtı ve Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Afrin Harekâtında kullanılan Türk yapımı milli silahlarımız hakkında açıklamalar yaptı. Öldürülen terörist sayısının nasıl tespit edildiğini görüntülerle izah etti. Mete Yarar, İHA-SİHA, milli piyade tüfeği, milli zırhlı araçlar, atak helikopteri, fırtına obüsleri, milli bombalar ve füzeler gibi % 100 milli imkânlarla ürettiğimiz silahlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mete Yarar, FETÖ hainlerinin milli silah üretimimiz ve terörle mücadelemizi engellediğini örneklerle anlattı. Bizi kimse dışarıdan yıkamaz. Biz hiç yenilmedik. İçimizde ki hainlere dikkat etmeli. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Fırat Kalkanında ve Afrin harekâtında Seyit Onbaşıların yaşadığını gördük. 15 Temmuzda Çanakkale ruhunun devam ettiğini gördük. Gazi olup tekrar cepheye gidip şehit olan Mehmetçiklerimiz var. Türk milletinin kahramanları bitmez.” Dedi.

Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sonunda Başkan Şahin, Mete Yarar’a Bafra tanıtımını içeren bir plaket Kaymakam Ali Fuat Türkel ise çiçek takdim etti. Programa katılan dinleyiciler uzun süre Mete Yarar ile hatıra resmi çektirdiler.

Anahtar Kelimeler:
BafraMete Yarar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.