Öne Çıkanlar Samsun Şaban Abdullah Cihan
banner798

2 yaşında çocuk için seferber olundu

Samsun'un yüksek kesimlerinde kar kalındığı 1 metreyi aşarken, yollarda mahsur kalan sağlık ekiplerine ve hastalara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. İş makineleri yolları açarak hastaları ambulanslara ulaştırdı. Başkan Mustafa Demir ise, tüm ekip ve araçlarla hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için çalışmaya aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Samsun’da 144 araç ve 250 kişilik ekiple yağışlar öncesinde teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kapanan 435 mahalle yolundan 116’sını ulaşıma açtı. 1200 ton tuz, bin ton solüsyon kullanan ekipler kapalı olan 319 mahalle yolunda ise gece yarısından itibaren çalışıyor.

Bir yandan kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışması yürütülürken, bir yandan da gelen ihbarlar üzerine mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişiliyor. 

İMDADA SAMSUN BÜYÜKŞEHİR YETİŞTİ

İlçelerde kar kalınlığı 1 metreyi aşınca, hastalara ulaşmakta güçlük çeken sağlık ekiplerine, Samsun Büyükşehir Belediyesi yetişti. Yakakent'in Karababa Mahallesi'nde gece saatlerinde hastalanan bir vatandaşı hastaneye yetiştirmek isteyen 112 Acil Sağlık ekipleri, kara saplandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri yönlendirildi. Çalışmalar sonrası ambulans saplandığı yerden kurtarıldı. Gece olmasına rağmen ekiplerin özverili çalışmalarıyla hastanın ambulansa nakli gerçekleştirildi.

2 YAŞINDAKİ BEBEK İÇİN SEFERBER OLUNDU

Ayvacık ilçesi Gültepe Mahallesi'nde hastalanan 2 yaşındaki bebeğe ulaşmaya çalışan UMKE ekiplerinin yolu Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması sonucu açıldı. Yolun açılması ile hasta bebeğe ulaşan sağlı ekipleri hastaneye yetiştirerek tedavi altına aldı. Salıpazarı Yayla Mahallesi'nde de ambulansın ulaşamadığı yaşlı bir vatandaş evinden alınarak ambulansa ulaştırıldı. Hastaların durumu iyi olduğu öğrenilirken, çalışmaların aralıksız devam ettiği açıklandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, tüm ekip ve araçlarla hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için çalışmaya aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle Terme'de 10, Çarşamba'da 29, Salıpazarı'nda 20, Ayvacık'ta 7, 19 Mayıs'ta 10, Bafra'da 10, Alaçam'da 20, Yakakent'te 2, Kavak'ta 15, Havza'da 50, Asarcık'ta 8, Ladik'te 55, Vezirköprü'de 28, İlkadım'da 8, Atakum'da 9, Canik'te 18 ve Tekkeköy'de 20 mahalle yolunun kapalı olduğu bildirilerek, ekiplerin aralıksız çalışmalara devam ettiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.