Öne Çıkanlar Samsun istanbul
banner798

Aile Hekimlerinden Taşerona Sağlık Raporu Açıklaması

 Kamuoyunda taşeron yasası olarak bilinen yasa, yani 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesi uyarınca işçi statüsünde geçirilecek işçiler ile ilgili iş ve işlemler 01.01.2018 tarih ve 30288 sayılı Resmî Gazete' de yayınlanan Tebliğ ile düzenlenmişti. 

Bu düzenleme sonrası yayınlanan yönetmelikle birlikte yüz binleri bulan sayıda kişi sağlık raporu almak adı altında Aile Sağlığı Merkezlerine hücum etti. Kimi Aile Hekimi rapor verirken bazı aile hekimleri ise sağlık raporu vermedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Hakan Uzun, “Bu süreçte taşeron işçi kardeşlerimizin devlet memurluğuna geçebilmek için teslim edeceği evrak, sadece ilgi yazı ekinde yer alan başvuru formu olup, kişinin sağlıklı olduğunu beyan etmesi yeterlidir” şeklinde konuştu.

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe rağmen, rapor için ısrarcı davranan kurum ve kuruluşların işçilerle aile hekimlerini karşı karşıya getirdiğini vurgulayan Uzun, “Bu durum hem vatandaşa hem de aile hekimlerine gereksiz iş yükü yükleyerek, sağlıkta şiddete sebep olmaktadırlar” dedi. Yöneticilerin bireysel görüşlerle değil kanun ve yönetmeliklere göre davranmasını gerektiğini belirten Uzun, “Bu süreçte taşeron işçi kardeşlerimizin devlet memurluğuna geçmek için teslim edeceği evrak, sadece ilgi yazı ekinde yer alan başvuru formu olup kişinin sağlıklı olduğunu beyan etmesi yeterli” diye konuştu.  

Bakanlıktan Açıklama Geldi..

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 06.01.2018 tarihli resmi yazısında da “İlgili mevzuat hükümleri uyarınca işçi statüsüne geçiş başvurularında başvuru sahiplerinin sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmasına engel durumu olmadığına ilişkin beyanların yeterli olup, tek hekim raporu almaları gerekmemektedir” 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.