Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Akcagöz, Mhp Tezgaha Geliyor

MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın bu yöndeki sözlerini değerlendiren Akcagöz, "Türkiye’de kırsal kesimde resmi nikah oranının çok düşük olduğu ifade ediliyor. Bunun önüne, Müftü'ye nikah memurluğu yetkisi vermekle mi geçeceksiniz? Bu mümkün değil. Bunca zamana rağmen hala resmî nikah yaygınlaşmamışsa, bunun sosyoekonomik nedenleri araştırılmalıdır. Kırsalda, neden hala resmî nikah yaygın hale getirilemedi, bu tespit edilmelidir. MHP maalesef yine gizlenen gerçeği görmekten çok uzak bir noktada. Müftüye nikah memurluğu yetkisi verilmesi, laik hukuk sistemine vurulmak istenen bir darbedir. Duyarlı MHP tabanı bunu görüyor. Bu bir AKP oyunudur. Kırsalda onlarca bu işlerin davasını görmüş, hukuk alanında nikahsız evliliklerin ortaya çıkarmış olduğu tahribatı yakından izlemiş ve yaşamış bir hukukçu olarak söylüyorum, ortadaki mağduriyeti bu şekilde yok edemezsiniz, bu bir tezgahtır." dedi.

MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, Müftü'nün de bir devlet memuru olduğu ve bu anlamda bir sakıncanın doğmayacağı sözlerinin, yeterli derecede araştırılmadan ve düşünülmeden ifade edilen beyanlar olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, " Müftü, bir devlet memurudur. Bunda tartışılacak bir taraf yok. Ancak, Müftü dini bir referansı temsil eden kişidir. Bazı dini konularda toplumu bilgilendirici açıklama yapma yetkisi olan kişidir. Alelade bir memur değildir. Cumhuriyet devrimi, tek hukuk sistemini hakim kıldı. Bu, laik hukuk sisteminin gereğidir. Bundan önce bu coğrafyada, farklı dini referanslara ait hukuk kaideleri hakimdi. Biz devlet olarak bu sorunu hep birlikte aştık ve Cumhuriyetle birlikte herkes yasalar önünde eşit birer yuttaş oldu. Medeni Kanunun kabulüyle, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes, aynı hukuk kaidelerine tabi oldu. Bunun aksine bir yol izlemek, ülkenin bölünmesine çanak tutmak demektir. Bu yol, yanlış bir yoldur. " diye sözlerine devam etti.

Şayet böyle bir yasal düzenleme kabul görürse, insanların Müftüye nikah kıydıran ve Belediye memuruna nikah kıydıran şeklinde ikiye ayrılacağını, bu ayrışmanın ilerleyen zamanlarda farklı bir bölünmenin penceresini aralayacağını söyleyen CHP Samsun İl Başkanı, " Zor günlerden geçiyoruz. İslamı kullanan ve dini argümanlarla yola çıkıp en sonunda işi millete silah doğrultmaya kadar götüren bir örgütün millete yönelik saldırısı henüz tazedir. Yaşanan bu olaylar bize, daha çok Atatürk'e ve onun getirdiği laik hukuk sistemine sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Müftü, İslam dini referanslı bir devlet memurudur. Bu ülkede başka din ve inanç mensupları da var. Onlara da, kendi inançları doğrultusunda resmî nikah kıyma yetkisi gündeme geldiğinde, ülkenin yüz yıllık tarihini bir çırpıda çöpe atmış olacaksınız. MHP, tüm bu olan biteni idrak edemeyecek bir siyasi parti değildir. Bugün Sayın Erhan Usta'nın kamuoyuyla paylaştığı, AKP'ye destek yönündeki açıklama, ülkenin birlik ve bütünlüğüne, dirliğine ve laik hukuk sistemine karşı geliştirilen bu projeye destek olma, bir anlamda oyuna gelme olayıdır. Laik hukuk sistemimiz bir defa zarar gördü mü, bunun telafisi yoktur. Ortadoğu coğrafyasının hali ortada. Tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke iken, içine sürüklendiğimiz bataklığı görmemek büyük bir aymazlıktır." diye sözlerini tamamladı.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunMHPAkçagözGaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.