Öne Çıkanlar Samsun istanbul
banner798

Bafra'da dolmuş hatları problem, otobüs hattı çözüm!

Samsun'un Bafra İlçesi'nde muhtarlar toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz acil her durumda ekiplerimizi seferber ediyoruz. Özellikle hastalarımız konusunda hassasız. Ama bazen bakıyoruz adam arabasını garajdan çıkaramamış ya da evine giden yol kapalı, çarşıya gelememiş. Sırf bu yüzden bize yolu açtırıyor. Kimse kusura bakmasın milletin parasını har vurup harman savuramayız" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, muhtarların şikayet, talep ve önerilerini anlattığı muhtarlar buluşmasına Bafra ilçesi ile devam etti. Muhtarların taleplerini ve şikâyetlerini dinleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir muhtarın Bafra'daki ulaşım sorunu ile ilgili sorusuna yanıt verdi ve ilçede toplu taşıma sitemini hayata geçireceklerini söyledi.

BAFRA'DAKİ ULAŞIM SIKINTISI BİTİYOR

Başkan Yılmaz ,"İlçemizde gerekirse otobüs işletmesi kuralım. Hat işi, dolmuş işi kentsel kültüre zarar veriyor. Toplu taşımayı teşvik edelim. Bafra neredeyse birçok ilden büyük bir ilçe. Bafra'da eğer ulaşım ile ilgili sorun varsa ki görüldüğü gibi var. Biz buralarda dolmuş hattı açmak şeklinde bir çözüm aramıyoruz. Çünkü bu doğru bir çözüm olmuyor. Samsun'da yapılmış olan dolmuş hatlarının hepsi zaten şu anda bir problem. Dolmuş hattı diye bir şeyi sildik kafamızdan. Onun için Bafra'da önümüzdeki dönemlerde ulaşım sorunu için otobüs hattı işletmeciliği düşünüyoruz. Bafra'mızda toplu taşımayı teşvik edelim. Bu şekilde ulaşım sorununu kökten bir çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" dedi.

"Karla mücadele edilmiyor" diyerek haksız olarak eleştirilerde bulunanlara da sert çıkan Başkan Yılmaz, "Samsun'da 1000 tane köy var.1000 tane köyünde de şehir merkezi ile birlikte acil olan her tarafa ekiplerimiz anında koşuyor ulaşıyor. Özellikle hasta ve cenaze durumlarında çok hassasız. ‘Çalışma yok, belediye hiç bir mücadele vermiyor’ diyerek serzenişlerde bulunanlar bilsin ki biz bu yolların hepsini sabaha kadar açarız. Açarız ama haftanın sonunda önümüze bir bütçe gelir ve o parayı ödemek için de iki büklüm oluruz. Bu paralar milletimizin parası. Önceliğimiz acil durumlar. Hasta olur cenaze olur ekiplerimiz seferber olur. Ama bazen bakıyoruz adam arabasını garajdan çıkaramamış ya da evine giden yol kapalı, çarşıya gelememiş. Sırf bu yüzden bize yolu açtırıyor. Kaynaklarımızı har vurup harman savuramayız" ifadelerini kullandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.