Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

Bafra'nın içme suyu 19 Mayıs'tan gelecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bafra’da yürütülen içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarında sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen, 19 Mayıs Dağ Barajı’ndan Su Temin Projesi Yol, Su ve Altyapı Yatırımları Hizmete Alma Törenine vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Samsun Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş,” Belediyemiz yol genişletmek anlamında, Bafra’ya toplam 377 milyonluk yatırım yapmıştır. Suyun buraya getirilmesi alt yapıyla alakalı 788 milyonluk bir yatırım yapmış, toplamda ise Bafra’ya yapılan yatırım 1 milyar 165 milyon yapıldı. İshale hattı, hem de buranın alt yapısı yüzde 75’i tamamlandı, yüzde 25’lik bir bölümü kaldı. Onu da 15 Mart’a kadar bitiriyoruz. “ dedi.

Mehmet Muş,” Samsun’da yaptığımız istişarelerde vatandaşlarımızdan bizlere iletilen yol sorunu, yoldan kastımız ise ilçe belediyelerde bulunan 7 bin kilometrelik yol, ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olan bu yollar mali kaynaksızlıkların yetersizliğinden dolayı, önümüzdeki dönem Büyükşehir Belediyesi 7 bin kilometrelik yolun tamamını bitirileceğini” belirtti.

Samsun Valisi Orhan Tavlı,” Bafra doğal güzelliği ile, tarihi değerleri, kültürel değerleri, tarım ekonomisi ile Samsun’un güzide bir ilçesi, burada bu hizmetler doğrultusunda bizlere yardım noktasında desteklerini esirgemeyen, bakanımız, Samsun Büyükşehir Belediyemiz ve milletvekillerimize hizmet noktasında emekleri için” teşekkür etti.

Ak Parti Samsun il Başkanı Mehmet Köse,” Ak Parti demek hizmet demek, Ak Parti demek eser demek, Bafralı hemşerilerimiz temiz su ile buluşmalarının sevincini bizlerde paylaşıyoruz. Alt yapı yol çalışmalarının yapıldığını biliyorduk, işin içerisinde bir su tesisi var ki, bu tesisi dört gözle beklediklerini biliyorduk. Su demek abu hayat demek, su demek rahmet demek, su demek bereket demek, su demek hayatiyet demek, Bafra’ya kazandırılan bu çalışma içinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Geçen dönemde 3 dönem milletvekili yaptıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildim. Kırsal mahallelerimize çok gittik, Bafra’da bilmediğim bir mahalle yok. Bafra’nın yol su sorunu hiç bitiremedik, İl özel idareden gönderiyoruz makine yapılıyor, tekrar kış geliyor sonra yapılan yollarda hiç yapılmamış gibi bozuluyor. Samsun’da içme sularının tamamını halledeceğiz dedik, 948 tane kırsal mahallemiz var. Seçime kadar diğer mahallelerimizde sıkıntılı yaşayan bölgelerimizin su sorununu çözeceğiz. 850 Mahallemizin alt yapı çalışmaları boru hatlarını genişleterek yaptık. Her borunun yüksekliği 6,5 metre olarak koyduk. Bafra’nın su kanalizasyon hatları ile memba suyu hatlarının tamamını değiştirdiklerini” kaydetti.

Mustafa Demir,” 19 Mayıs ile Bafra ilçesinde yapılan içme suyu hattı 450 bin halka hitap edecek şekilde yapıldı, bunu sadece içme suyu olarak değil, Bafra’da zaman zaman su baskınları olduğunda yağmurda etkilenen mahallelerimizi, sorunlarını üst yapı ile ilgili sıkıntılarını bizlere taşındı, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe Belediyesi el birliği ile bu sıkıntıları beraber ortadan kaldırdı. Siyasi açıdan bu birliktelik yerel siyasetle birleştiğinde hizmet bambaşka bir tat veriyor.” Şeklinde konuştu.

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı,” Bafra’da 300 dönüm üzerine kurulan Millet Bahçesi çalışmamız var, bu çalışmamız hızlı şekilde devam ediyor. Millet bahçesi tamamlandığında Karadeniz’in en büyük millet bahçesi olacak. Bafra’ya yeni kazandırılan 11 bin dönüm arazide en büyük hükümet konağı kazandırıldığını, milletimizden aldığımız güçle yolumuza devam edeceklerini” ifade etti.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuşmasında, “ Su memba suyunun 650 milyonluk arıtmadan geçerek, çeşmelerimize geliyor, daha önce ishal hatları yapıldı, Bafra’ya kadar gelen su hatların değişmesinin yapılması gerekiyordu. Yaklaşık olarak 115 bin kilometre su hatlarının değiştiğini” söyledi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,” Bafra 142 bin nüfusa sahip, 92 bin nüfusu merkezde yaşamakta, 50 bini ise dış mahallelerimizde bulunmaktadır. Türkiye’nin 2.’inci çeltik üretim sahasıyız. Yazlık ve kışlık sebze üretiminde Karadeniz’in en büyük ovasıyız.Açılışını yaptığımız su bölgemize hizmet verecek. Bafra sağlıkta bölgesinde 300 yataklı kapsamlı bir hastanesi, bunun yanında 100 yataklı özel bir hastanemiz bulunmakta, Türkiye’de tek bin metre kalana kurulu diş hastanemiz mevcut, özelliği de ilçede bulunan tek diş hastanesi özelliğine sahiptir.Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

Programa katılanlar arasında, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Ak Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu, Orhan Kırcalı, Ak Parti Samsun il Başkanı Mehmet Köse, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, daire kurum amirleri, oda başkanları ile vatandaşlar katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra19 Mayıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.