Öne Çıkanlar Şehit Murat Atar Çanakkale Savaşları Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi
banner797

Bafra Ovası'nda Karnabahar hasadından 70 bin rekolte bekleniyor

Kızılırmak Nehri’nin beslediği zengin alüvyonlu toprakları olan Bafra Ovası’nda, 2023 yılında 15 bin dekar alana karnabahar fidesi ekimi yapıldı.

Bafra Ovası’nda Temmuz ayında ekilen karnabahar fidesinin, hasadının başladığını söyleyen Bafra Sebzeleri Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, ” Ovada Eylül ayında Karnabahar ekimi yapılıyor. Temmuz’da ekim yaptığımız karnabahar fidelerinin erkenci hasadı, Kasım ayı içerisinde hasadına başlandı.” Karnabahar fidesinin masraflı bir iş olduğunu anlatan Aşçı,” tohumu, gübresi, ilacı, fidesiyle tarladan komisyoncuya 2,5 liradan verildiğini” kaydetti.

Bafra Ovası’nda 15 bin hektar alanda ekilen Karnabahardan bir dönümden 4 ton mahsul elde edildiğini işaret eden Adem Aşçı,”Ovadan yaklaşık 65 bin ile 70 bin ton rekolte beklentileri olduğunu” ifade etti.

Adem Aşçı,”Kızılırmak Nehrinin sularıyla beslediği Ovadan çıkan Karnabaharın, başta İstanbul, Ankara ve İzmir illeri olmak üzere, Sinop’dan Ağrı’ya kadar Karadeniz sahiline gönderiliyor. Çiftçi maliyetleri yükseldiğini, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklerinin olduğunu, yeni yapılacak desteklerin artırılmasının istediğini, çiftçilere verecekleri desteklere canı gönülden inandığını ” söyledi.

Kırsalda Ada Mahallesi’nde yaşayan çiftçilikle uğraşan Ferdi Yılmaz,” 10 Ağustos’ta 50 dönüm karnabahar ekimi yaptım. Kasım ayı itibariyle hasadına başladık. Havaların sıcak gitmesinden dolayı, karnabaharlarımız erken açtı, erken açtıkları için fiyatlar biraz düşük, tarladan kilogram olarak 2,5 liradan satılığını, Ocak ile Şubat ayında fiyatların yükseleceğini çıkacağını umut ediyoruz.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
BafraBafra OvasıSamsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.