Öne Çıkanlar Samsun istanbul
banner798

Başkan Demirtaş Protokole alınmadı

Türkiye'de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali'nin 5'ncisi Samsun'da gerçekleşiyor.

Bugün açılışını T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yaptığı festivale, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, protokol listesine ve açılış alanına alınmaması konuşuldu.

T3 VAKFI ÖZÜR DİLEMEDİ AÇIKLAMADA GELMEDİ!

TEKNOFEST Samsun Çarşamba Havalimanı'nda 6 gün süre boyunca ziyaretçilere açık olacak. Açılış konuşmasını yapan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuşmasında Samsun'dan bahsederken ilk kıvılcımın yakıldığı, ilk adımın atıldığı  şehir olarak bahsederken, kıvılcımın ateşlendiği, Türkiye'nin yaklaşık 40 ilinden büyük yaklaşık 350 binin üzerinde Nüfus'u ,yaklaşık 152 km² yüz ölçümü olan Samsun'un en büyük ilçesinin Teknofest Karadeniz gibi büyük bir organizasyona alınmaması çok büyük bir Protokol hatasıdır.

İlkadım İlçe Belediye Başkanı Necattin Demirtaş protokole alınmadı.

T3 Vakfı görevlisi ısrarla protokol listesinde olmadığını söyleyerek geçişe izin vermedi.  Valilik listesinde olmadığını belirtti. 

TEKNOFEST'e katkı sunan ve gelişmesi için 4 farklı kategorilerde 4 proje ile katılım sağlayan İlkadım Belediyesi, 2 elektrikli araba, 1 insansız hava aracı (İHA) ve 1 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile birincilik için yarışırken Belediye Başkanı Demirtaş ve İlkadım halkına yapılan büyük saygısızlık, proje ekiplerinde moralleri bozdu.

BAŞKAN DEMİRTAŞ SAĞDUYULU DAVRANDI

Belediye başkanlarının protokole alınmadığını öğrenen İlkadım Belediyesi'nin  4 farklı kategorilerde 4 proje ile katılım sağlayan proje ekipleri, yarışmadan çekilmek istediklerinde Başkan Demirtaş tarafından devam etmeleri istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.