Öne Çıkanlar Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Samsun Tabip Odası
banner798

Başkan Hamit Kılıç, Berat Kandili mesajı yayınladı

Başkan Kılıç, mesajında, bin aydan daha hayırlı olan, 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in habercisi Berat Kandili’ne bir kez daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

3 aylarımızın ikincisi Şaban Ayı’nın 15. gecesi idrak edilen; kurtuluşa ermek, temize çıkmak ve arınmak anlamlarına gelen Berat Kandili, biz Müslümanların bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalardan, günahlardan tövbe etmesi için bir fırsattır.

Dua ve tövbe kapılarının ardına kadar açık olduğu, faziletlerle dolu bu kutlu gecede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (sav): “Şaban ayının 15. gecesi olduğunda o geceyi ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece güneşin batışından fecre kadar (olan sürede) dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim! Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim! Şifa isteyen yok mu, şifa vereyim! Başka isteği olan yok mu, ona da istediğini vereyim” diye buyurmuştur.

Berat gecesi, kalbimizin en derin yerinden Rahmân ve Rahim olan Allah’a doğru bir yol açma vaktidir. Bu müstesna gecenin feyzinden ve bereketinden istifade edilmek için en değerli hazinemiz Kur’an-ı Kerim’i okumalı, çokça ibadet etmeli, kırdığımız kalpleri onarmalı, küskünlüklerimizi sonlandırmalı, hayır hasenatta bulunmalı, yoksulları/kimsesizleri gözetmeli, sadaka vermeli ve hatalarımızı gözden geçirerek nasuh bir tövbe ile rabbimize yönelmeliyiz.

Rabbim her birimizi kurtuluşa eren kullarından eylesin inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerimle;Başta Bafralı hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam Âlemi’nin Berat Kandili’ni kutluyor; bu mübarek gecenin ülkemize ve milletimize sağlık, huzur, barış ve esenlik getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.