Öne Çıkanlar Samsun Şaban Abdullah Cihan
banner797

Bölgede kredi alınabilecek  sadece 6 Acente kaldı

Tüm ülkede turizm,konaklama ve seyahat acentelerinde çalışan binlerce kişi olduğunu ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, var.TÜRSAB  (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Orta Karadeniz başkanlığı verilerine göre bölgemizde 230 turizm acentesi mevcut.Personelleri,otelleri,servis otobüsleri, dolaylı istihdamları ile sektörden geçim sağlayan binlerce kişiden söz ediyoruz. Söz konusu acentelerin en büyük rakipleri sayısı yüzleri bulan Arap kökenli göçmenlerin açtığı ruhsatsız,denetimden uzak işletmelerdir.

BÖLGEDE KREDİ ÇEKEBİLEN SADECE 6 TURİZMACENTESİ VAR

Diğer taraftan Acentelerimize diğer sektörlere olduğu gibi hükümetin önerdiği destek gene borç gene kredi olmuş,lakin hem sicil yoklaması ve diğer imkansızlıklardan ötürü kredi çekmeye hak kazanan acente sadece 6 da kalmıştır.Hükümet yetkililerinin pandemi krizini de fırsata çevireceğiz açıklamalarının gölgesinde oteller, acenteler siftahsız kapanırken Turizm Bakanı  Ersoy’un Akdeniz’ de, Egede oteller aldığı, yani krizi fırsata çevirdiğini üzülerek izlemekteyiz.” Dedi.

Fatih Türkel açıklamasını şöyle tamamladı: “Vatandaşa acı reçete yandaşa kayırma anlayışı bu ülkeyi uçuruma sürüklüyor.İnsanlarımızda sektörlerde ve ülkemizde ekonomik olarak telafisi olmayan yaralar açılıyor. Kamaralarımız farklı olsa da Bu gemide beraber yaşıyoruz. Sahip çıkın bu haklı isyana!”

CHP SAMSUN İL BAŞKANI

FATİH TÜRKEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.