Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Canik'Ten Yüzde Yüz İş Garantili İstihdam
banner852

Canik Belediyesi tarafından hazırlanan "Genç İş Kadın İstihdamı" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Canik belediye başkanı İbrahim Sandıkçı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan, Canik İlçe Müftüsü Ali Çebi, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu üyesi Faruk Karpuz, Türkiye İstatistik Kurumu 10.bölge Müdürü Harun Çiçek, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, Müsiad Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Muhtarlar, Meclis Üyeleri ve Kadın Dernekleri yöneticileri katıldı.

"Bir Kadının Hayatına Sen de Işık Ol" sloganı ile hayata geçirilen proje kapsamında kursiyerlere 3 boyutlu endüstriyel tasarım, yazılım programları, bilgisayar işletmenliği, yönetici asistanlığı eğitimleri verilecek. 4 ay sürecek eğitimler neticesinde başarılı olan kursiyerler Sampa Otomotiv'de iş başı yapacak. 


Niteliksiz iş gücünü nitelikli hale getirerek istihdam alanı oluşturmak için Canik Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü ve Sampa Otomotiv iş birliği ile düzenlenen proje mesleksizliğin doğurduğu işsizlik sorununun çözümüne katkı sunacak.

Genç İş Kadın İstihdamı Projesi tanıtım toplantısında proje ile konuşma gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı " Niteliksiz iş gücünü nitelikli hale getirmesi, genç kadınlarımızın özgüvenlerini kazanmalarını sağlayacağı ve en önemlisi istihdam alanı oluşturacağı için bu projeyi çok fazla önemsiyoruz. Yüzde yüz iş garantili kurs olması nedeniyle bizleri çok fazla mutlu eden bir proje. Bu nokta da tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İşsizlik konusundaki asıl sorunumuz mesleksizlik. Gençlerimizi meslek sahibi yaparak uzmanlaşmalarını ve kendilerini bir alanda yetiştirmelerini sağlamalıyız. Kurumlar arası diyalog ve işbirliğini artırarak ilçemize kazanımlar sağlamaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizle uyumlu bir şekilde hizmet seferberliğimizi sürdüreceğiz. Gençlerimizi işsizliğin pençesinden kurtarmak için yerel yönetimler olarak üzerime düşen ne varsa yapacağız. Derdi Canik olan, ilçemize hizmet etmek isteyen herkesle birlikte yol yürümeye, istişareye açığız. Bu noktada bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve ilçemize Hükümet Konağı kazandıran Milletvekilimiz Fuat Köktaş beyefendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Daha güzel bir Canik için, Biz çalışacağız Canik Kazanacak. “dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan sonra söz alan Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş Gaziler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında istihdam garantili kursların öneminden bahsederek projeye öncülük eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'yı tebrik etti. 


Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, " Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik ve Gazilik unvanı verildiğini söyledi. Böyle önemli ve anlamlı bir günde bu programı tertip ederek Nene Hatun ruhunu yeniden yaşatmak ve Kadınlarımızın her alanda ve her anlamda yetkin, etkin, donanımlı olmasını sağlamak için çalışan tüm proje paydaşlarını tebrik ediyorum. İstihdam konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu kurslarda istikrar ve sürdürülebilirlik çok önemli. İyi bir ekiple başarıya ulaşmak mümkün. Bu kursunda başarıya ulaşacağına inanıyorum. Bizler şehrimiz için şehrimize katma değer kazandırmak adına elimizden geleni fazlasıyla ortaya koyuyoruz." dedi.

Proje paydaşlarının, katılımcıların ve başvuruda bulunan kursiyerlerin sahneye davet edilip fotoğraf çekinilmesiyle program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876