Öne Çıkanlar Hasan Bitmez erhan usta
banner797

Çarşamba’ya Kan Bağış Noktası Kuruldu

Vatandaşların kan bağış noktalarına kolay ulaşmalarını ve daha konforlu, nitelikli ortamlarda kan bağışında bulunmalarını sağlamak amacıyla Samsun’un Çarşamba ilçesine Kan Bağış Noktası kuruldu. Türk Kızılay tarafından Çarşamba Belediyesi’nin destekleriyle kurulan bağış noktası sayesinde vatandaşlar kan bağışında bulunmak için başka merkezlere gitmek durumunda kalmayacak. Terme, Ayvacık, Salıpazarı gibi ilçelerin de yararlanacağı Çarşamba Kan Bağış Noktası, bölgenin merkezi olacak.

Çarşamba Kan Bağış Noktası açılış programı; Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun İl Sağlık MüdürüUzm. Dr. Mustafa Uras, Türk Kızılay’ı Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu, Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, siyasi partilerin başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarının başkanları ve yöneticileri, Türk Kızılay’ı Şube Başkanları ve yönetimleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Türk Kızılay, 156 yıllık gururumuz”

Türk Kızılay’ının bir dünya markası olduğunu vurgulayan Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Bilindiği gibi Türk Kızılay’ı sadece bir Türkiye markası değildir, bir dünya markasıdır. Türk Kızılay, bizi gururlandıran bizi her yönüyle temsil eden her felakette, her afette insanların yardımına koşan gururlandığımız, gururumuz olan bir teşkilatımızdır. Türk Kızılay’ı olarak da Çarşamba’da güzel faaliyetlerimiz her zaman sürdürülüyor. Kızılay’ımız dediğimiz gibi 156 yıllık bir kurumumuz. Osmanlı’dan Cumhuriyetimize intikal etmiş, gelişerek, görevini her zaman sürdürmüştür. Çarşamba halkına, Çarşambalı vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Yani bu benim ifadem değil bizim Türk Kızılay’ının Samsun Teşkilatı’nın Çarşamba Teşkilatı’nın ifadesi, gerçekten çok duyarlılık gösteriyorlar. Özellikle kan verme noktasında her zaman koşuyorlar kanlarını veriyorlar. Bizde ilçe kaymakamı olarak, fahri başkanı olarak Kızılay’ın, buna her zaman destek olmaya çalıştık. Bugün de Kan Bağış Noktasının açılışını gerçekleştiriyoruz, ben bir kez daha tüm emek verenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çarşambalılar, kan bağışında örnek oluyor

Çarşambalı vatandaşların Kızılay’a kan bağışında bulunma noktasında önemli bir rağbetleri olduğunu belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Önemli bir açılışa hep beraber ev sahipliği yapıyoruz. Kızılay’ımız bizim can damarımız. İnsanın en fazla canının yandığı, zor durumda kaldığı an; bir yakının hastalandığı, kana ihtiyacıolduğu andır diye düşünüyorum. Kan bulmak, kan aramakla alakalı olarak hepimiz zaman zaman çaba içerisine giriyoruz. Bununla alakalı olarak Çarşambalı hemşehrilerimizin gerçekten, Samsun’un diğer ilçelerinden çok daha fazla Kızılay’a ve kan vermeye dönük bir rağbeti var. Bu noktada ben tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kızılay Kan Bağış Noktası, ile ilgilitalep geldiğinde; böyle bir şey var, nasıl yapabiliriz diye konuştuk ben de, Çarşamba’da nereyi istiyorsanız kurabiliriz dedim. İnsanımız ihtiyaç duyduğu anda hem kan bulmakla alakalı bir muhatap bulabilsin hem de istediği an kan verebilsin istiyoruz. Meydanımız sürekli otobüsümüz, Kızılay’dan gelerek kan almayla alakalı bir faaliyet yürütüyordu ama otobüsün imkânıyla herhalde şu andaki yapılan yapının imkânı birbirinden çok çok farklı olacaktır. Bu manada da önemli bir hizmete ev sahipliği yapacağımızı düşünüyorum.”

“Kan bağışını sürekli hale getirmeliyiz”

Başkan Doğan, “Burada vermiş olduğumuz kan sadece Samsun’da kullanılmıyor. Türkiye’nin neresinde ihtiyaç varsa o ihtiyaca da cevap veriyor. Kan bağışının depremde ne kadar önemli olduğunu gördük, her zaman anlık felaketleri yaşayabiliriz bunun kaçarı yok, kurtuluşu yok. Allah ne nasip ettiyse onu yaşıyoruz. Dolayısıyla hazırlıklı olmak adına da Kızılay’a sürekli hale getirerek kan bağışında bulunmayı kendimize misyon edinmemiz gerekiyor.Burada bugün Kızılay’a sürekli kan bağışında bulunan hemşehrilerimizin de madalyalarını vermiş olacağız. İnşallah onların bu davranışları hepimize de örnek olur. Ben kendilerine de tekrar şükranlarımı sunuyorum. Burada görev yapacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kızılay Şube Başkanımız Uğur Gökçe’ye ve çalışma arkadaşları, gönüllü arkadaşlarımız çok emek verdiler. Hemşehrilerimize, Samsun’umuza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hiçbirimizçaresiz kalmayız. Çaresiz kalmamakla alakalı da hepimiz üzerimize düşeni yaparız diye umut ediyorum, dua ediyorum. Kan Bağış Noktasının örnek olmasını, Samsun’umuzun merkezine ve diğer ilçelerine inşallah benzeri yapıların da konulmasını da temenni ediyorum” diye konuştu.

Samsun’un doğu ilçelerinde bir merkez olacak

Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu, “Bu güzel merkezin kazandırılmasında katkısı olan herkese teşekkürlerimiz sunuyorum. Özellikle Çarşamba’nın bu güzel, birçok alandan görünebilen yerinde bu mekânın oluşmasında verdiği katkıdan dolayı Sayın Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür etmemiz gerekiyor. Sayın Kaymakamımıza yine teşekkür ediyorum. Bize verilen görevleri yapmaya, toplumdaki ihtiyaç olan noktalara dokunmaya çalışan, memleketimizin ötesinde hizmet bekleyen “birileri yok mu bize el uzatacak diyen” uzak coğrafyalarda, belki isimlerini duymadığımız memleketlerdeki insanlara el uzatmaya çalışan; arkasında sizin gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi yüksek bir gücün, sağlam bir karakterin, maneviyatın desteği ile hareket eden gönüllü bir teşkilatız. 1868 malumunuz kuruluş yılımız. 156 yılı tamamladık. 147 ülkeye bu teşkilat elini uzattı. Dünyadaki 147 ülkeye Türk Bayrağı’nı, Kızılay Bayrağı’nı dalgalandırdı. Bu tamamen bu ülkenin yaşamış olduğu manevi kudretin, gücün ve bize destek veren insanların sayesinde oldu. Bağışlarınızla oldu. Biz, oralardaki insanlara sizler sayesinde ulaşmış olduk. Biz bu hususta görevimizi bir fiil yerine getirdiğimize inanıyoruz. Şu anda açılışını yapmakta olduğumuz kan merkezimiz, inşallah, Terme, Ayvacık, Salıpazarı gibi Samsun’un doğu ilçelerinde bir merkez olacak. Gönül arzu eder ki her ilçemizde böyle bir tesis olsun. İnşallah diğer ilçelerimizin odak noktalarında bunu yapmaya çalışacağız. Bu hususta katkısı olanlara, bunun devamlılığında katkısı olacaklara, özellikle ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük iyilik hareketi

Türk Kızılay Çarşamba Şube Başkanı Uğur Gökçe, “1868 yılında beri dünyanın en büyük iyilik hareketi olan, ülkemizin de öncüsü Türk Kızılay’ının Çarşamba’mızda hizmete sunacağı Kan Bağışı Noktası Hizmet Birimimizin açılışına hoş geldiniz. İlçemizde bu güzel yapının kurulması ve bunun Çarşamba ilçesine ihtisas edilmesi noktasında teveccühü ve gayretleri olan herkese şükranlarımı iletiyorum. Bu güzel hizmetin Çarşamba’ya yapılmasındaki en büyük etmenlerden biri Çarşamba halkımızın kadirşinaslığı, kan bağışına vermiş olduğu desteklerdi. Çarşamba’mızda kalıcı olacağını düşündüğümüz ve hiçbir şekilde mahcup olmayacağımıza inandığımız bir yapıyı hizmete açıyoruz, o nedenle tüm bağışçılarımıza, Çarşamba halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sözlerime son vermeden özel bir teşekkür yapmak istiyorum. Bu noktada şehrimizin şehrül emini, kıymetli ağabeyimiz, Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan Bey’e ne kadar teşekkür etsek hakkını ödeyemeyeceğimizi düşünüyorum. Bu güzel yapının burada kurulması noktasında üstün gayretleri, emekleri yadsınamaz. Şubemizin kiralanması tefrişatı, çevre düzenlemesi gibi birçok konuda belediyemiz, başkanımız bizim en büyük destekçimiz oldu. Emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kan Alma Biriminin Çarşamba’ya kazandırılmasında olan katkılarından dolayıÇarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’a, Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu tarafından plaket takdimi yapıldı. Programda yaptıkları kan bağışları neticesinde madalya almaya hak kazanan vatandaşlara, protokol üyeleri tarafından madalya takdimi de gerçekleştirildi. Kurdele kesimi ve açılış töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Kan Alma Birimimiz gezilirken program; Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımı ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.