Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Hancıoğlu: “Bu yeni rejim, bir gemi misali her yerinden su alıyor”

Berat Albayrak’ın istifa süreci üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne sert eleştiriler yönelten CHP’li Neslihan Hancıoğlu “Mesele, bir rejim sorunudur ve bu yeni rejim, bir gemi misali her yerinden su almaktadır.Bir kişinin, bir partinin, bir ailenin çıkarları; hiçbir zaman ve hiçbir koşulda Türk milletinin ortak çıkarlarının üzerinde değildir ve asla da olamaz” diye konuştu.

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında söz alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Türkiye’nin bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kaynaklı sorunlarla boğuştuğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, devletin yönetim anlayışını felce uğrattığı ve bunun en somut örneğinin Berat Albayrak’ınHazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa sürecinde yaşandığı kaydeden Hancıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

BAKANININ İSTİFASINI, 27 SAAT SONRA TEYİT EDEBİLEN BİR DEVLET…

“Mesele, bir rejim sorunudur ve bu yeni rejim, bir gemi misali her yerinden su almaktadır.Sayıları 10 milyonu aşan işsizlerimize, yoksulluğun pençesindeki yurttaşlarımıza, dükkanını siftahsız kapatan esnafımıza, kur dalgalanması ve borç yükü altında üretemez hale gelen sanayicimize umut ışığı olacak politikalar üretmemiz gereken şu dönemde; ülkemiz bir sistem kriziyle karşı karşıyadır.

İki yıldır uygulanan ve yetkilerin tek kişide toplandığı, halka hesap verme mekanizmasının by-pass edildiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bizim bu süreçte çok daha ağır bedeller ödememize sebep oldu. Bu sistem için ne denilmişti? ‘Devlette, bürokraside çarklar hızlı dönecek, ekonomi düze çıkacak, Türkiye uçacak…’Peki ya sonra? Hazine ve Maliye Bakanı görevi bırakıyor; devlet bunu ancak 27 saat sonra teyit ediyor. Geldiğimiz yer işte burasıdır!

MİLLETİMİZİN ORTAK ÇIKARLARINDAN ÜSTÜN HİÇBİR ÇIKAR YOKTUR!

Biz, çok güçlü bir ülkeyiz, büyük zenginliklere sahibiz ve milletçe her zorluğu aşarız.

Bir kişinin, bir partinin, bir ailenin çıkarları; hiçbir zaman ve hiçbir koşulda Türk milletinin ortak çıkarlarının üzerinde değildir ve asla da olamaz!

Yaşadığımız zorlukları aşmak için yapabileceğimiz tek bir şey var: Sağduyumuzu korumak, bilimin yolundan ilerlemek, hukuka saygılı olmak ve ortak akılla hareket etmek…

Ülkemizin, bu ilkeler ışığında yönetileceği günlere, en yakın zamanda kavuşacağına inanıyor, Genel Kurul’u saygıyla selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.