Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

İÇİMİZDEKİ KAHRAMANLAR’ SAMSUN’DA

Gençlik ve Spor Bakanımız  Akif Çağatay KILIÇ ve beraberinde Vali İbrahim ŞAHİN 07.04.2017 Cuma günü saat 20.00’de, İlkadım ilçesi Mustafa DAĞISTANLI Spor Salonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve 15 Temmuz’da yaşanan kanlı darbe girişimini konu alan ‘İçimizdeki Kahramanlar’ programına katıldı.

Programın açılışında bir konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanımız  Akif Çağatay KILIÇ yaptığı konuşmasında, “Türkiye'nin dört bir köşesine 15 Temmuz gazisi ve şehit yakınları giderek, FETÖ'nün başını çektiği darbecilerin bu millete nasıl ihanet içinde olduklarını ve nasıl bir ihanete yeltendiklerini, bu ihanetin karşısında bu aziz milletin,  Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Başbakanımızın davetiyle nasıl durduğunu, o gece neler yaşandığını birebir anlatıyorlar. Sizlerin ortaya koymuş olduğu fedakarlık, sizlerin ortaya koymuş olduğu duruş o kadar büyük ki, buna kontrollü darbe girişimi diyenlerin hak ettikleri tek bir cevap var. Siz kontrollü ortamlarda, kontrollü bir şekilde o geceyi geçirirken işte buradaki kardeşlerim meydanlardaydı, sokaklardaydı, hayatlarını verdiler şehit oldular, gazi oldular, eşlerini çocuklarını kaybettiler ama onurlarını şereflerini, haysiyetlerini ve bayraklarını en üstte tuttular. Allah hepinizden razı olsun.

15 Temmuz gecesinin ruhu, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda, Samsun'da yakılan ateşin, cumhuriyetimizin kuruluşuna giden o yoldaki ateşin heyecanı burada. Bu heyecanı, bu aşkı, bu bayrağa olan aşkı, bu vatana, bu millete olan aşkı hiçbir şey bitiremez. Hiçbir terörist bitiremez, hiçbir hain bitiremez, hiçbir terör örgütü bitiremez. Bu aziz millet Cumhurbaşkanımızın arkasında,  Başbakanımızın yanında durarak, geleceğe koşacaktır, Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır.” dedi.

Bakanımızın konuşmasının ardından, İsmail Hakkı ÜRÜN moderatörlüğünde Adviye Gül İSLAMOĞLU, Emin Oğuz AYANOĞLU, Nevra AKDEMİR, M. Şükrü KIRTAŞ ve Mehmet Tahir İKİLER 15 Temmuz gecesinde yaşadıkları mücadeleyi anlattı.

Programın sonunda, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ 15 Temmuz'da şehit olanların yakınlarına Türk Bayrağı hediye etti. Vali İbrahim ŞAHİN'de 15 Temmuz kahramanı Mehmet Tahir İKİLER’e milli forma hediye etti.

‘İçimizdeki Kahramanlar’ programına ayrıca,  Bakanımızın Eşi Eda KILIÇ, Samsun Milletvekilleri Çiğdem KARASLAN, Ahmet DEMİRCAN, Fuat KÖKTAŞ, Hasan Basri KURT, Orhan KIRCALI, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, Garnizon Komutanı P. Alb. Sedat BULUT, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili SG. Yb. Tayfun PAŞAOĞLU, ilçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.