Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

İsrail zulmüne ortak bildirim yayınlandı

Bafra Belediye Meclisimiz, 18.10.2023 tarihinde gerçekleştirdidği olağan Ekim toplantısının 2. Birleşiminde,İsrail’in Filistin’de yaşattığı vahşete İlişkin aşağıdaki ifadelerin yer aldığı ortak basın bildirisi yayınlama kararını oy birliği ile almıştır.

İsrail’in Filistin’de Yaşattığı Vahşete İlişkin

BAFRA BELEDİYE MECLİSİ ORTAK BASIN BİLDİRİSİ

İsrail’in Filistin’de uyguladığı masumiyet karinesini yok sayarak uluslararası savaş hukukunu umursamayarak hastane bombalamaya kadar varan gözü dönmüşlüğü şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.

İnsanlık onurunu yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararlarını umursamayan İsrail’in orantısız güç kullanımı, Ortadoğu’yu bir kez daha kan gölüne çevirmiştir.

Ortadoğu’da yaşananlar bir İsrail – Filistin çatışması değil, tarafları belirli olan savaş halidir. Savaşın bir tarafında yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri acımasızca katleden bir İsrail Devleti,diğer tarafta ise kadınlar, çocuklar, yaşlılar, silahsız siviller vardır. Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır.

Senelerdir 360 kilometrekarelik alanda yaşamak zorunda bırakılan, sıkıştırılan, tecrit edilen Müslüman kardeşlerimizin,sığınacak hiçbir yeri yokken, mukavemet edecek hiçbir silahı yokken, evlerinde, apartmanlarında, okullarında, hastanelerinde hedef alıyor olmak apaçık bir savaş sucudur.

Son olaylar, 56 yıldır devam eden hukuksuz işgal ve buna bağlı politikaların doğurduğu bir sonuçtur. Toprakları, hayat ve gelecek umutları elinden alınan Filistin halkı bugün yeni ve emsali görülmemiş bir kuşatma altındadır. İki milyon insanın yaşadığı ve 16 yıllık ablukayla çoktan bir açık hava hapishanesine dönüşmüş bulunan Gazze'ye sağlanan gıda, enerji ve insani yardımların kesilmesi, sivil yerleşimlerin hedef gözetilmeksizin vurulması uluslararası hukukun açık ve ağır bir ihlalidir.

Gazze halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, ölüme mahkûm ederek, Ortadoğu’da barışın tesis edilmesi, dün olduğu gibi bugün de mümkün değildir. Bu anlayışla yarın da mümkün olmayacaktır.

Filistin davası tüm İslam aleminin davasıdır. Bir an önce bu kanın durmasını, İsrail'in operasyonlarında, şiddetinden ve imha hareketinden vaz geçmesini özellikle istiyoruz.

Bu noktada Ülkemizin barış odaklı adımları kararlılıkla atıyor olması, yaşanan katliamın durdurulması yönünde gereken her türlü çalışmayı yapıyor olması sevindiricidir. Arzumuz başta Amerika olmak üzere Birleşmiş Milletlerin (BM) bu olayın bir an önce durdurulması ve sorunu kökten çözmesi noktasında samimi olması ve inisiyatif almasıdır.

Bafra Belediye Meclisi olarak; sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken, şehit düşen kardeşlerimizin değil aynı zamanda insanlık onurunun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağına inanıyor, masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraIsrail
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.