Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Karadeniz’de Tek Koyun Irkı Samsun’da

KARADENİZ’DE TEK KOYUN IRKI SAMSUN’DA

Genç iş insanı Sakin Karagöl Samsun’un Bafra İlçesinde Yeşilyazı mahallesinde Karadeniz’de olmayan Lacaune Koyun cinsi üreticiliği yapıyor. Sakin KARAGÖL,”Amacımız bölgemizde koyun sütü kokuyor algısını yıkmak. Hem süt koyunu hem de etçi koyun ırkı” dedi.

KARADENİZ’DE TEK KOYUN IRKI

Genç iş insanı Sakin Karagöl, Karadeniz’de tek bulunan koyun ırkına sahibiz.Bu ürettiğimiz damızlık vasfı taşıyan kuzularımızı, bölgemizde hayvancılık yapan diğer arkadaşlara sürülerini iyileştirmeyi amacıyla veriyoruz.

300-350 LİTRE SÜT ALIYORUZ

Sakin KARAGÖL,” Buradaki amaç, Lacaune hayvanını bölgeye tanıtmak, Lacaune koyun ırkı, bir laktasyonda ,iyi bakılırsa BİR SAĞIM DÖNEMİNDE 300 ile 350 litre süt üretimine sahip, canlı ağırlık yetişkin erkeklerde 90 – 110 kg, dişilerde ise 70 – 80 kilogramdır. Kaliteli ete sahiptir. Sağım ünitesinde sağılmaya uyumlu koyun ırklarındandır. Sütü yağlı olup, özel peynir yapımına çok elverişlidir.

DAMIZLIK KUZULARIMIZI BÖLGEDE YAYGINLAŞTIRMAK

Genç iş insanı Sakin KARAGÖL,”Karadeniz Bölgesinde ve Samsun Bölgesinde bilinen tekniklerle,dededen ve babadan gelen yöntemlerle, koyunculuğu yeni teknik modelle devam ettirmeye çalışıyoruz.Hedefimiz, 150 sağılır hayvan ile elde ettiğimiz sütlerin koyun sütü ürünlerine çevirmek ve damızlık kuzularımızı bölgede yaygınlaştırıp, süt koyunculuğunu Karadeniz’de ve bölgemizde geliştirip, ülke ekonomimize katkı sağlamak.”dedi.

KOYUN ÜRÜNLERİNE KARŞI ALGIYI YIKMAK

Genç İş insanı Sakin KARAGÖL ;”Toplumuzda koyun sütü kokar ,koyun peyniri kokar,koyunla alakalı bilinen tüm yargıları yıkmak,bölgemizde sadece yaz ve bahar aylarında alınan sütü, bizler yıl içinde her dönem üretebiliyoruz.” Açıklamalarında KARAGÖL,”Piyasada koyun sütü yok, koyun sütü üreten de yok. Koyun sütünü Litre fiyatı 10 TL ,bizler bu fiyatı belirlerken yapılan zamlara göre değil, vatandaşın alım gücünü göz önünde tutarak vermeye çalışıyoruz.

PEYNİR ÜRETİMİNDE TESİSLEŞMEK

Sözlerini toparlayan Genç İş İnsanı Sakin KARAGÖL,”Bilindiği gibi Bölgemizde koyun peyniri üretimi yok, Karadeniz bölgesinde olmayan olsa da dışarı bağımlı olarak gelen ,koyun peyniri üretiminde, tesisleşmek, tabiî ki bu tesisleşme ilerleyen zamanlarda olacak. Peynir üretimi ile alakalı alt yapı çalışmalarımız var.Peynir üretiminde tesisleşip koyun peyniri üretmeyi hedefleyerek, Türkiye’ye Samsun’un Bafra İlçesinden ihraç yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve istisdamı artırmayı hedefliyoruz. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uğur 2 yıl önce

Peynirinizi yeme firsatim olmuştu gerçekten de abartisiz cok lezzetli veee en önemlisi kokusuz temiz kokusuz ve lezzetli koyun peyniri sunduğunuz icin teşekkürler