Öne Çıkanlar Samsun istanbul
banner798

Kızılırmak Deltası’na ‘Foto safari’ alanı yapılacak

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kızılırmak Deltası'nda hayvanlara yaklaşıp dürbünle bakabileceğimiz ya da fotoğraf makinesiyle foto safari yapabilinecek bir alan yapmayı düşünüyoruz. Kızılırmak Deltası foto safari alanı olacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs, Bafra ile Alaçam İlçesi sınırlarında 56 bin hektarlık alanıyla yaklaşık 350 kuş türünü barındıran Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde foto safari tutkunları için kamufle edilmiş alanlar yapılacağını söyledi. Başkan Yılmaz, şöyle dedi:

"Yaban hayatının çok etkilenmeyeceğini düşündüğümüz yerlerde, Subasar Ormanları'nın içerisinde ahşap yol gibi alanlar yapacağız. O yollarda belli yerlere kadar gidilip hayvanlara yaklaşıp dürbünle bakabileceğimiz ya da fotoğraf makinesiyle foto safari yapabilinecek bir alan yapmayı düşünüyoruz. Bu tabii bilim insanlarının uygun gördüğü ve yapmamız gereken alanlarda ölçeklenerek yapılacak. O gözlemin yapıldığı yerde alanında kamufle edilmesi lazım. Oraya gelen insanın kamuflaj giymesi lazım. Gözlemin yapılacağı kule ya da kabinin oradaki sazlardan yapılması gerekiyor. Yani içerisinde insanın olduğunun hissedilmemesi lazım. Bunu da güzel bir görsellikle yapmayı düşüyoruz. Çünkü hayvanlar öyle hisli ki sadece görmesi lazım değil kokudan da anlıyor. İnsanın kokusunu alıyor. Kızılırmak Deltası foto safari alanı olacak."

"HİÇ BİR MASRAFTAN KAÇINMIYORUZ"

Kızılırmak Deltası’nın tanıtılması ve geliştirilmesi ile ilgili birçok üniversitede görev yapan bilim insanları ile hiçbir masraftan kaçınmadan çalıştıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Kızılırmak Deltası'nın tanıtılması için bilim insanlarıyla çalışıyoruz. Hiç bir masraftan kaçınmıyoruz. Gerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ki hem de dışarıda ki üniversitelerde bulunan bilim insanlarıyla sürekli irtibat halindeyiz. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla da irtibat halindeyiz. Benim işim bu değil aslında ben bir mühendisim. Onlardan bu konuda yardım istedim. Onlarda sağ olsunlar bu konuda bana çok yardımcı oluyorlar. Buraya dünyanın farklı ülkelerinden gelen birçok hayvan var. Ya çok sıcaktan kaçıp buraya geliyor. Ya da çok soğuktan kaçıp buraya geliyor. Besleniyor ve ürüyor. Biz bu işin içinde olan ve bize fikir verebilecek olan her insandan destek bekliyoruz. Çünkü bu alan dünyanın sayılı deltalarından birisi. Burayı bir turizm alanı haline getirmek için çalışıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.