Öne Çıkanlar Hasan Bitmez Bafra Orman İşletme Müdürlüğü
banner798

Mağdur gazeteciye hapis cezası verildi

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde Devlet hastanesi'nin inşaatında eksik görülen yapım işlerini medyaya taşıyan Yeniçağ Gazetesi temsilcisi İbrahim Akkuş, yaptığı haber sonrası  sosyal medyadaki paylaşımları bahanesiyle inşaat firması çalışanları tarafından doğalgaz borularıyla dövüldü. Şikayetçi olan gazeteci, mahkemedende hapis cezası aldı. Bıçak kullanmadığı halde 'kararda bıçak' kullandığı yazan gazeteci şimdi itiraza hazırlanıyor. 

22 Haziran 2021 Davaya konu olay, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde geçtiğimiz yıl 21 Haziran'da ilçe belediye binasında meydana geldi. O dönem faaliyete başlamayan 19 Mayıs İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşanan aksaklıkları gündeme taşıyan yerel gazeteci ve Yeniçağ temsilcisi İbrahim Akkuş, ilçe belediye binasında bulunduğu esnada hastane inşaatında çalışan yüklenici firma çalışanları telefonla aradı nerede olduğunu sordu. O da konuşacaklarını sanarak 19 Mayıs Belediyesi'nde olduğunu söyledi. Firma çalışanları araçlarıyla geldiği belediye binasına güvenlik kamerasına  da yansıdığı gibi doğalgaz boruları ile geldi. Gazeteci Akkuş, Fen İşleri odasında otururken, borularla dövüldü. Akkuş, kendini biber gazı sıkarak savunmaya çalıştı. İki tarafta birbirinden şikayetçi oldu. 

BORU İLE GELİŞİ KAMERALARA YANSIDI

Yargıya intikal eden konu hakkında Bafra 2. Asliye Mahkemesi 28 Şubat'ta basit yargılama usulü sonrası karar verdi. Borularla belediyeye gelen firma çalışanları güvenlik kamerasında görülürken, ilgili mahkeme gerekçeli kararında "Saldırıda ilk saldırının kimden geldiğini tespit edemediğini belirtti'. Ayrıca gazeteci İbrahim Akkuş kendini savunmak için biber gazı kullanırken, kararda bunun 'bıçak' olarak yer alması şaşırttı. Mahkeme, Akkuş'a, kasten yaralama suçundan 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, kararından 4/1 oranında indirim uygulayarak cezayı 2 ay 24 gün  hapise çevirdi. İbrahim Akkuş'a belediye binasında doğalgaz borusu ile saldıran Kadir Sezgin'e ise mahkeme, 180 gün adli para cezası verdi. Mahkeme cezada 4/1 indirim yaparak, cezayı 10 eşit taksitle ödenmek koşuluyla 1680 liraya çevirdi. 

ORTADA BİBER GAZI VAR BIÇAK NEREDEN ÇIKTI?

Gazeteci İbrahim Akkuş'un avukatı Arzu Sabuncu, karara itiraz edeceklerini belirtti. Mahkemenin dosya üzerinden karar verdiğini belirten Sabuncu, "Basit usül yargılamada saldırıda kullanılan bir köpek bile olsa 'silah' tanımı yapıyor. Burada müvekillim kendini savunmak için biber gazı kullanıyor. Ancak mahkeme biber gazına 'bıçak' tanımı yapmış gerekçeli kararında.  Aynı zamanda biber gazının savunmada değil, saldırıda kullanıldığına dair tespiti de var. Dosya üzerinden karar verildiği ortada. İtiraz edeceğiz ve duruşmalı olarak genel yargılama yapılmasını isteyeceğiz "ifadelerini kullandı.

'Dosya üzerinden karar verilmiş' Gazeteci İbrahim Akkuş'un avukatı Arzu Sabuncu, karara itiraz edeceklerini belirtti. Mahkemenin dosya üzerinden karar verdiğini belirten Sabuncu, "İtiraz edeceğiz ve duruşmalı olarak genel yargılama yapılmasını isteyeceğiz "dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.