Öne Çıkanlar Samsun Samsunspor
banner797

Mhp Samsun İl Başkanından Açıklama

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yaptığı yazılı açıklamada; "Bütün gözler ve dikkatler ülkemize çevrilmiştir. Ülkemizde bir Türkiye sorunu çıkarmak için uluslararası küresel güçler tarafından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tedavüle sürülen kirli pazarlıklar Türkiye temalı, Türkiye odaklıdır ve doğrudan Türkiye'yi tehdit etmektedir.

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gayri meşru ve düşmanca her hamleyi Türkiye korkusuzca kesmeli, sınırlarımız tüm azami ve siyasi imkânlarımız kullanılarak emniyete alınmalıdır. Diğer yandan Barzani'nin Türkmen kentlerini kapsayan referandum hazırlığında olduğu görülmekte ve bunun sonuna kadar karşısında olunmalıdır. Çünkü bu referandum, Kürdistan provasıdır ve Türkmenler ile Türkiye'nin aleyhinde olacaktır. Türkmen kardeşlerimizin Kerkük'te asılan sözde Kürdistan bayrağını yargıya taşımaları ve çıkan sonuç Barzani'yi rahatsız etmiştir. Türkiye, Irak ve Suriye'nin kuzeyinden düşmanca gelebilecek her hamleyi korkusuzca kesmelidir. Var olmak için ne yapılması gerekiyorsa korkusuzca göğüsler süper edilerek yapılmalıdır " dedi.

Tekin, "Türkiye'nin güvenliğini sağlamak adına eğer terörizmin kökünün kazınması gerçekten isteniyorsa, yapılması gereken silah şirketlerinin terör örgütlerine silah satmaya ve sunmasına son verilmesi gerekmektedir. Çünkü teröristlere verilen her silah bir mazlumun, bir masumun hayatına kast etmekte, hedef ülke veya coğrafyaları kana bulamaktadır. Teröristin elini tetikten çekmesi için silahtan mahrum etmek en doğru ve akılcı yoldur. Bunun yanı sıra terör örgütlerinin tüm ekonomik, mali ve insan kaynaklarının kurutulması, hayat damarlarının kesilip atılması da bu anlamda önem arz etmektedir. Aynı zamanda Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi İran ve Türkiye'nin PKK'ya karşı Kandil'de operasyon yapabilecekleri ifadeleri bizler için son derece olumlu karşılanmış olsa da bazı kesimleri ise ürkütmüştür. Biz diyoruz ki, Kandil, Sincar, Afrin ve melanetin yerleştiği nere varsa yok edilmelidir.

Kandil dümdüz edilmeli, ihanet sökülüp atılmalı, hainlerin başına dünya yıkılmalıdır. Hükümet artık zamana oynamayı bırakmalı ve üzerine düşen sorumluluğu Türk Milleti'nin güvenliği ve huzuru için acilen yerine getirmelidir. MHP olarak bu konuda hükümete her zaman olduğu gibi desteğimi sonsuzdur. Çünkü bu mesele Türk Milleti’nin güvenliği ve devletimizin bekası meseledir" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunMHPAçıklama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.