Öne Çıkanlar Güncel Samsunapor
banner798

Ömer Süslü'den sert tepki

Samsun'da Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıya bir tepki de İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü'den geldi. Süslü yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Samsun’u tanımlayan çok kıymetli bir sözümüz vardır: “Kurtulan değil kurtaran şehir Samsun!” Milli mücadelenin fitilinin ateşlendiği, ilk adımın atıldığı şehir Samsun!
Samsun’u kurtaran şehir yapan sadece kutsal topraklarımızın düşman işgalinden kurtarılması değildir. Fikri tutsaklığın, despot anlayışın ve milli şuurumuza vurulan prangaların da son bulduğu sürecin ilk adımıdır Samsun.

Yıllardır hak ettiği muamelenin hasretini ve layık olduğu yönetimin açlığını çeken Samsunumuzda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hatıratı olan ve şehrimizin simgesi olacak kadar derin bir hafızaya sahip olan Onur Anıtı’na yapılan alçak saldırı bizleri derinden üzmüştür.

'CEZASIZ KALMAMALI'

Milli birliğimize tefrika sokma amacını taşıyan bu provokasyonun cezasız kalmaması ve hafife alınmaması gerekmektedir. Bu tarz provokatif girişimlerin ruh sağlığı bozukluğu gibi bahanelerle koruma altına alınarak yenilerine cesaret vermemesi adına bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Cumhuriyet düşmanlarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşma girişimleri tarih boyunca başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Atamızın fikirlerini yıkamayacaklarını anlayan nifak taşeronları umutlarını manevi varlığını temsil eden yapılara bağlamıştır. Ancak bunu da başaramayacaklarını yaşayarak görmüşlerdir. Yaşanan bu alçak girişimin ardından aklımıza takılan bazı soru işaretleri de bulunmaktadır. Saldırıya uğrayan Onur Anıtı’nın bir tarafında Askeri Gazino bir tarafında Samsun Valiliği vardır. Polis Evi, Bölge İdare Mahkemesi ve Adliye yürüme mesafesindedir. Dolayısıyla bu bölge stratejisi itibariyle güvenlik önlemlerinin üst düzey olduğu veya olması gereken bir bölgedir. Şehrin adeta kalbi niteliğinde olan bu bölgede provokatörlerin elini kolunu sallayarak bu girişimde bulunabilmesi son derece düşündürücüdür. Mevzunun bu boyutlarıyla da ele alınması ve Samsun’u yöneten sorumlu kadroların şapkalarını önlerine koymaları gerekmektedir. Samsunumuz maalesef güvenlik açısında sınıfta kalacak bir vakayla karşı karşıya kalmıştır. Dileriz bu konu sümen altı edilmeyecek hassasiyetle değerlendirilir. Yaşanan bu alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Kurtaran şehir Samsunumuzun Atatürk’ün ve milli mücadelenin şehri olduğu gerçeğini kimsenin değiştiremeyeceğini tekrardan hatırlatmak isteriz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.