Öne Çıkanlar Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra Belediye Başkanı
banner797

Restore edilip, kültür ve sanat merkezi olacak

Samsun'un Alaçam ilçesinde bulunan ve yıllardır atıl durumda bulunan Kitaplı Konağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla yeniden restore edilerek ilçeye kültür ve sanat merkezi olarak kazandırılacak. Alaçam ilçesini ziyaret eden ve Mübadele Müzesi'ni gezen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uzun süredir mülkiyet sorunu bulunan ve yıllardır atıl durumdaki Kitaplı Konağı ile ilgili çalışmaların neticeye ulaştığını ve harabe haldeki konağın restore çalışmalarına en kısa sürede başlanacağının müjdesini verdi. Konağın restore edildikten sonra kültür ve Sanat Merkezi olarak ilçe halkının hizmetine sunulacağı belirtildi.

GEÇMİŞİN İZLERİNE YENİDEN CANLANACAK

Tarihe ve tarihi değerlere daima sahip çıktıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Konaklar, geçmişe tanıklık ederek günümüze kadar gelen, birkaç kuşağın bir arada yaşadığı kültürün son örnekleridir. Geçmişin tarihi izlerini koruyarak, bu örnekleri gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kitaplı Konağımız için uzun süredir çalışma yapıyorduk. Bu çalışmaları olumlu bir şekilde neticelendirdik. Restorasyon çalışmalarında özgünlüğü korunarak onarılacak olan tarihi konağı restore ettirdikten sonra Alaçam ilçemize kültür ve sanat merkezi olarak yeniden kazandırmayı planlıyoruz" dedi.

Alaçam'daki incelemeleri sırasında Başkan Yılmaz'a Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de eşlik etti.







Anahtar Kelimeler:
SamsunRetore Edilecek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.