Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Sahte Paraya Dikkat
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bayram öncesi vatandaşların yapmış oldukları para alışverişlerinde şüpheli durumlarla karşılaştıklarında paranın güvenlik özelliklerine bakıp gerçek parayla karşılaştırılması uyarısında bulunuldu.

 Açıklamada, özellikle kurban satış alanlarında Emniyet Müdürlüğünce gerekli tedbirlerin alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Sahtecilikle mücadelede en etkin yöntem, hiç şüphesiz vatandaşlarımız tarafından yapılan mücadeledir. Dolayısıyla, sahte parayla karşılaşıldığında, veren şahsın eşkal, kimlik ve araç bilgilerinin tespit edilmesi halinde en kısa sürede 155 polis imdat veya 156 jandarma hattını arayarak güvenlik güçlerine bilgi vererek yakalanmaları sağlanmalıdır. Bu gibi durumlarla mağdur olmamak için 10 yöntemle banknotun sahte olup olmadığı anlaşılabilmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.