Öne Çıkanlar Samsun Şaban Abdullah Cihan
banner798

Şair, Yazar, Gazeteci Zerrin' Den Korona Açıklaması

Tüm yurdu ve dünyayı tehdit eden, binlerce insanın hayatını kaybettiği virüs nedeniyle; vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı, insanlarımızı  farklı zaman geçirme yoluna sevketti.

İşte bu yasaklardan etkilenen ve evlerine kapanan Samsunlular da evlerinde, aileleri le değişik zaman geçirmeye çalışıyor.

Okullarda eğitim gören öğrenciler; uzaktan tv eğitimi ile derslerini yaparken, boş zamanlarda da çeşitli etkinliklerde bulunuyorlar.

Samsun Ayvacık doğumlu, aslen Bafralı ve 3 yıldır Atakum' da ikamet eden şair, yazar, emekli öğretmen ve  gazeteci Oktay ZERRİN de şunları söyledi:

" Bu zor süreçte, herkes gibi bizler de ailece virüsten kaynaklanan yasaklara ve talimatlara uymaya çalışıyoruz. Evde kalarak; virüsü kapmamaya gayret ediyoruz. Yaklaşık bir aydan fazla evdeyiz.

Bu nedenle, 2 ayda 400 civarında  şiir yazdım. Bu şiirlerden birkaçı bestelendi. Bestelenmeye de devam ediyor. Gazeteleri ise dışarı çıkmadığımız için internet ortamından okuyoruz bazı gazetelerin de bu zor süreçten ilan, reklam ve dağıtım gibi sorunlar nedeniyle, eski canlılığı pek yok gibi. Yani özellikle de Anadolu Basını, yerel gazeteler ve internet haber siteleri zorlu bir süreçten geçiyor.

Bu gazetelerin muhabir, kameraman ve  personelleri de her an virüs kapma, koronaya yakalanma korkusu ve tehlikesi ile görev yerlerinde hizmet vermeye çalışıyorlar.

İnşallah bu zorlu süreçten biran önce  kurtulup, güneşli ve özlenen o sağlıklı günlere erişiriz.

Ancak, vatandaşlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olmalı, özveride bulunmalı.

Bakın,oğlumun da  yaşadığı ve öğretim görevlisi olarak çalıştığı Amerika' da 40 bine yakın insan öldü.

İspanya, İtalya, İran, Çin gibi daha birçok ülkede ölümler almış  başını gidiyor. Ülkemiz Türkiyede de maalesef hergün bu şekilde ölümler oluyor ama inşallah bu zorlu süreci el- birliği ile yeneriz."

Haber Merkezi- Samsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.