Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı Mustafa Candal
banner798

Samsun'da Cami'den para çalan hırsız serbest bırakıldı

Alaçam Merkez’de bulunan Şadi Bey Camii’nde 1 Nisan’da Hakan O. (51), demir telle kurmuş olduğu düzeneği, bağış kutusunun içine salıp bir miktarını alıp camiden ayrıldı.

Cami İmamı Fatih Açıkgöz, Camiinin giderlerini ödemek için cami heyeti ile birlikte bağış kutusunu açtı.

Bağış kutusunda beklenenden daha az bir para çıkmasından şüphelenen  Cami İmamı Açıkgöz güvenlik kamera kayıtlarını incelediğinde para bir kişi tarafından yaptığı düzenekle çalındığını gördü.

8 Nisan’da, hırsızlık şüphelisi aynı yöntemle tekrar camiye geldiğinde bağış kutusundan para çalmak istedi.

Hırsızlık şüphelisi camide imamı gördüğünde namaza durdu.Cami imamı kamera kayıtlarından tanıdığı hırsızlık şüphelisini polise ihbar etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, şüpheli Hakan O.’yu camide gözaltına aldı.

Dün ise emniyetteki işlemleri tamamlanan hırsızlık şüphelisi çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cami İmamı Fatih Açıkgöz, insanlarımız ramazan ayında camimize hayır yapıyorlar, bizler bu hayırları cami giderlerinde kullanıyoruz. Giderlerimizi ödemek için cami heyeti ile bağış kutusunu açtığımızda beklediğimiz miktardan çok az olduğunu gördük. Kamera kayıtlarını incelediğimizde hırsızlık olayı yaşandığını görüp şikayetçi olduk.Tekrar gelir düşüncesiyle beklerken hırsız şüphelisi camiye geldi. Bizlerde durumu hemen polise haber verdik. Emniyet güçlerimiz hemen gereğini yaparak camide suçüstü gözaltına aldı. ” Dedi.

Camii’ye giren hırsız kamera kayıtlarında, ikinci kez geldiğinde imamın kendisinin fark etmesi sonucu namaza başlaması görüntülerde yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.