Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Samsun Tabip Odası'ndan Basın Açıklaması

Son olarak başta kamuda çalışan hekimler olmak üzere tüm Samsun hekimleriyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yemekli bir toplantı düzenledi.

Bu toplantıda özellikle son dönemlerde hekimler arasında ortaya çıkan geçim sıkıntısı, çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili sorunlar ortaya konuldu. Pandemi döneminde canhıraş çalışan hekimler, Samsun Tabip Odası başkanı Dr.FundaFurtun ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, toplantıya katılım sağlayan TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten’e birebir yaşadıkları sıkıntıları, moralsizliklerini, kaygılarını aktardılar. Samimi havada geçen toplantıda çözüm önerileri üzerine konuşuldu. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Meltem Günbeği, hekimlerin mevcut ücretlerinin düşüklüğü, performans sisteminin adaletsizliği ve emekliliğe yansımayan her ücretlendirme sisteminin hekimleri tükettiğimize yönelik bir sunu yaptı.

Samsun Tabip Odası başkanı Dr. Funda Furtun, özellikle geçim sıkıntısının hekimlerde had safhaya geldiğini ifade etti.

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten , tüm bu sorunların muhataplarına iletilmesi için çaba harcadıklarını, yeterli ilgiyi göremediklerini, bu sebeple 27 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’dan Ankara’ya “Beyaz Eylem Yürüyüşü” ile devlet yönetimine uyarı yapacaklarını, hala hekimlerin özlük hakları ve çalışma koşullarında bir iyileşme sağlanmaz ise emekten gelen gücümüzü dahi kullanabileceklerini ifade etti. Yurttaşlarımızın sağlığı için hekimlerin de sağlıklı olması gerektiği, bu sağlıklı olma şartının fiziksel, ruhen ve sosyal iyilik olması gerektiği hekimler tarafından vurgulandı.

Toplantının ardından tüm hekimler 27 Kasım Beyaz Forum’a davet edildi ve hekimler tekrar mesailerine devam ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.