Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı Mustafa Candal
banner798

Samsun Tabip Odası teşekkür etti

Değerli Samsunlu Hemşerilerim,

Samsun Tabip Odası başkanı olarak tüm Samsun hekimleri adına tüm hemşerilerime Teşekkür ediyorum.

Çünkü takip ettiğiniz üzere son yıllarda hekimler olarak tüm ülke genelinde büyük sorunlarımız vardı ve Covid 19 salgın dönemi bu zorluklarımızı çok daha ağırlaştırdı. Yetkililere sesimizi duyuramadığımız için 8 Şubat 2022 tarihinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da hekimleriniz bir gün süreyle acil hizmetler dışında sağlık hizmeti vermedi.

Bu süreçte Samsun Tabip Odası önderliğinde hekimlerinizin hak arayışı Samsun ili sınırları içerisinde neredeyse tama yakın ölçüde katılımla büyük başarı sağladı.

BU BAŞARININ ARKASINDA SİZ YURTTAŞLARIMIZIN 8 ŞUBAT GÜNÜ ÇOK BÜYÜK ORANDA SAĞLIK HİZMETİ TALEP ETMEMESİ, HATTA BASIN AÇIKLAMALARIMIZDA BİZLERLE BİRLİKTE OLMANIZ VARDI.

Eğer Samsunlular destek vermeseydi taleplerimizi ifade ettiğimiz açıklamalarımız bu kadar başarılı olmazdı.

BU SEBEPLE BEN SAMSUN TABİP ODASI BAŞKANI OLARAK TÜM SAMSUN HEKİMLERİ ADINA YURTTAŞLARIMIZA 8 ŞUBAT GÜNÜ GÖSTERDİKLERİ DESTEK VE ANLAYIŞ İÇİN ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM.

Hekimlerin tüm amacı sizlere sunduğumuz sağlık hizmetini en kaliteli şekilde vermektir. Önceliğimiz her zaman halkımızın sağlığıdır. Bu doğrultuda sağlık idaresinden taleplerimizi bir kez daha sırlamak istiyorum.

Taleplerimiz açık…

Tüm hekimlere insanca yaşamaya olanak veren, emekliliğe yansıyan yoksulluk sınırı üzerinde temel ücretin verilmesini talep ediyoruz…

Etkili ve caydırıcı yeni bir sağlıkta şiddeti önleme yasasının çıkarılması, güvenli işyerlerinin oluşturulmasını talep ediyoruz…

COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılmasını acilen istiyoruz.

Ek göstergelerin 3600’den 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesini talep ediyoruz…

Koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelediği birinci basamak sağlık hizmetlerinin oluşturulması, Aile hekimliği ceza yönetmeliğinin iptal edilmesini istiyoruz

Asistan hekimler başta olmak üzere uzun süreli ve angarya çalışmanın kaldırılmasını bekliyoruz.

Sağlık hizmetlerinde katkı katılım payı, reçete ücreti vb adlarla alınan ücretlerin kaldırılmasını, sağlık harcamalarının yurttaşların omuzundan alınmasını talep ediyoruz

Özel sağlık kuruluşlarında hekimlerin ciro baskısına, taşeronlaştırmaya, güvencesiz çalıştırılmasına son verilmesini,

Sağlık hizmetlerinin planlanmasından sunulmasına kadar hekimlerin meslek örgütü olan Tabip Odaları aracılığıyla karar alma mekanizmalarında yer almasını

Sağlığa ve hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarına bütçeden daha fazla pay ayrılmasını.

Hangi statüde olursa olsun hekimlerin emeklilerine insanca yaşamaya yetecek emekli maaşı almasını talep ediyoruz.

Bu vesileyle 14 Mart Tıp Bayramına kadar ve Tıp Bayramı haftası süresinde hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve halkın daha kaliteli sağlık hizmeti alması yönünde çalışmalara devam etme kararlılığımızı tekrar değerli halkımızla paylaşmak isteriz.

Tekrar verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz anlayış için teşekkür eder, tüm hemşerilerimize sağlıklı yaşam dileriz.

Dr. Funda Furtun

Samsun Tabip Odası Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.