Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

Samsun Valisi Salgı hakkında brifing aldı

SAMSUN İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, birim başkanları, ilçe sağlık müdürleri, hastane başhekimleri ve yöneticileriyle ayrı ayrı toplantı yaparak, tüm ilçelerimizdeki koronavirüs vakaları ve aşılama çalışmalarının son durumu, sağlık hizmetleri ve sağlık yatırımları hakkında brifing aldı.

Son 15-20 yıldır sağlık altyapısını gerek teknolojik yenilikler gerekse de modern ve yüksek kapasiteli hastanelerle yenileyen ülkemizin güçlü bir sağlık sistemine sahip olduğunu ve bunun neticesi olarak da Koronavirüs salgınına karşı mücadelede en disiplinli ve başarılı ülkelerin başında geldiğini ifade eden Samsun Valisi, bir sağlık şehri olarak da tanımlayabileceğimiz Samsun’un sağlık çalışanlarımızın da özverili gayretleriyle bu konuda başarılı bir sınav verdiğini söyledi.

Salgının başından itibaren hem filyasyon, hem yoğun bakım, hem de aşılama konularında yürüttükleri özverili çalışmalardan dolayı sağlık çalışanlarımıza tüm Samsunlular adına bir kez daha teşekkürlerini ileten ve dün itibarıyla seri üretimine başlanan yerli aşımız Turcovac’ın da koronavirüsle mücadele ve aşılama çalışmalarında ülkemize önemli bir güç sağlayacağını dile getiren Samsun Valisi, henüz ülkemizde ciddi bir yayılım göstermemekle birlikte diğer varyantlara göre çok daha hızlı yayıldığını bildiğimiz omicron varyantına karşı vatandaşlarımıza maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine titizlikle uymaya devam etmeleri ve aşı dozlarını bir an önce tamamlamaları çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.