Öne Çıkanlar Güncel Samsunapor
banner797

Samsun’da arıcılara kovan ve malzeme desteği verildi

Samsun il Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun’da arıcıların desteklenmesine yönelik, “Sarpın Mahallesi Arıcılığı Geliştirme Projesi” kapsamında 15 arıcıya 10 ar adet arılı kovan ve arıcılıkla ilgili çeşitli malzemelerde verildi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam,” 500 bin lira bütçeli projenin 400 bin lirasını yüzde 80’i Tarım ve Orman Bakanlığı Kaynaklı olarak, 100 bin lirası yüzde 20 proje faydalanıcısı arıcılar tarafından karşılanmaktadır. Proje kapsamında Sarpın Mahallemizde arıcılık konusunda eğitim almış 15 üreticimize 10 ar adet arılı kovan, birer adet Maske, Eldemiri, körük, ana arı ızgarası, şurupluk ,500 gram balmumu ve 10 ar adet çıta çerçeve teslim edildiğini” kaydetti.

Bu sene verilen kovanların takipçisi olacaklarını vurgulayan Sağlam,” Seneye ise kovan sayısının artırılacağını, Bafra’nın hangi köyünde ne projesi varsa tamamına destek vereceğiz, paradan yana Bakanlığımızın sıkıntılarının olmadığını” dile getirdi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,” Sarpın Mahallesi’nin fasulyesi ile balı çok değerli ve güzel, harika bir balı var. Bu gün dağıtılan kovanlardan kaliteli bal alacağımızı düşünüyorum. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş,” Orta ve üst kuşakta yer alan bölgelerde iklim ve bitki örtüsünün uygunluğu dolayısı ile toplam 10 bin 400 kovanla gerek sabit arıcılık, gerekse gezgin arıcılık yapıldığını, ilçemizin sahip olduğu bitki florasını değerlendirmek üzere ,Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Kaynaklı olarak, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bafrailçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Sarpın Mahallesi Arıcılığı Geliştirme Projesi “ hazırlandı. Hazırlanan projede, amacımız ilçemizde bölgemize uygun saf Kafkas arısı ya da melezlerinin elde edilerek arılı kovan sayısının arttırılması, kovan başı ortalama 15 kilogram olan bal veriminin artmasını sağlayarak ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır.” Dedi.

Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ,” Bu projeler Tarım ve Orman Bakanlığından desteklendi. Daha önce yapılan projeler kapsamında Arı keki, arı şurupları, üniteleri kurma, yine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından diğer desteklenen proje mum dökme, Bafra’da ana arı işletmesi kurduk. Yapılan işleri katma değere dökmemiz lazım, üretime çevirmemiz lazım” dedi.

Sarpın Mahallesi Arıcılığı Geliştirme projesi programına Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, oda başkanları ve daire kurum amirleri katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.