Öne Çıkanlar Güncel Özlem Maraş
banner798

Samsun'da Tarımsal desteklemeler sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi finansmanı ile Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulaması gerçekleştirilen Yem Bitkileri Ekim Alanlarını Artırma Çeşitlendirme ve Geliştirme Projesi kapsamında Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törenle fidan ve tohum dağıtım yapıldı.

Çarşamba İlçesi üreticilerine dağıtılmak üzere 9 bin kg silajlık mısır tohumu ile 1400 kg yonca tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Belediye kaynaklarıyla gerçekleştirilen bu çalışma ile ilçelerde hayvan beslemede kullanılacak kaba yem açığının bir kısmı karşılanacak. Ayrıca bitkisel üretimi geliştirmek amacıyla uygulamaya konulan projeler kapsamında 14 bin 300 adet kivi fidan dağıtımı da yapıldı. Böylece 286 dekar alanda kivi yetiştiriciliği de Çarşamba, Salıpazarı ve 19 Mayıs ilçesinde desteklendi.

Törene İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, İlçe Belediye Başkanı Halit Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve üreticiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam “Samsun tarımında yapacağımız pek çok çalışmaya sağladığı katkı başta olmak üzere, Çarşamba İlçemizde tarımın gelişmesi ve çeşitlenmesi anlamındaki katkılarından dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım. “Tarım bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarındandır. Dünyada son yıllarda yaşanan krizler bu durumu bir kere daha ön plana çıkarmıştır. Bu anlamda yapılan bu çalışma daha bir anlam kazanmaktadır. Bu uygulamadan dolayı başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere katkıda bulunan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Tarımsal Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, “Tarımın öncelikli sektörü olan et ve süt üretimi konusunda en önemli nokta, kaba yem gereksinimidir. Bu amaçla yem bitkileri üretimini desteklemek kırsal kalkınma açısından çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu proje ile hem bitkisel üretimi desteklemekte hem de sağlıklı ve kaliteli et ve süt üretimi için katkıda bulunmaktayız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.