Öne Çıkanlar Samsun Şaban Abdullah Cihan
banner798

Samsunlu muhtarlar Hatay'da buluştu

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi ortaklığında yürütülen “Türkiye Muhtarları El Ele” projesinin 7. toplantısı Hatay’da gerçekleşti. Toplantıya konfederasyon yönetiminde yer alan Baruthane Muhtarı Mustafa Öztüek ve Atatepe Muhtarı Hava Rendeci de katıldı.

Hatay'da buluşan muhtarlar ilk olarak Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetimi olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti. Ardından Harbiye Şelaleleri, Uzun Çarşı, Habib-i Neccar Camii ve Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezerek, Hatay Medeniyetler Korosu konserine katıldı.

Muhtarlar ziyaretin ikinci günü ise, Hatay Meclis ve Kültür Sanat Merkezi'ndeki toplantıya katıldı. Toplantıda Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner ve Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu birer konuşma yaptı. Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit tarafından etkili iletişim üzerine yapılan sunumun ardından hediye takdimleri toplantı sona erdi

Hatay programını değerlendiren Samsun İli ve İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı, Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, "Hatay benim şahsi davamdır. Şakaya gelmeyeceğini bilmelisiniz” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün gayretleri ile 23 Temmuz 1939'da Türkiye’ye dahil olup anayurdun bölünmez, vazgeçilmez bir parçası olan Hatay'da muhtarlarımız ile buluştuk. Bölgeler arası diyaloğun gelişmesi, önyargıların kalkması, bir uçtan öbür uca sağlam köprülerin kurulması amaçlanan projemizin Hatay toplantısı öncesi kentin tarihi turistik yerlerini muhtarlarımız ile gezip Akdeniz mutfağı ile tanıştık. Ülkemizin dört bir yanından gelen muhtarlarımız ile ülkemize ve mesleğimize dair sohbetler ettik. Çok faydalı bir ziyaret ve toplantı gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
HataySamsunMuhtarlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.