Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANMA TIRMANIŞI
104 sene önce allahu ekber dağlarında sözleri dahi buz tutmuş o insanların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Sarıkamış şehitlerinin ruhları şad olsun.

''İlkbaharda, karlar eriyince felaketin boyutu daha bir belli oldu, ortaya çıktı. Türk askerlerinin cansız bedenleri, bütün kış boyu kurdu kuşu beslemişti… Yöre köylüsü, ağaçların üstünde at, katır ya da insan iskeletleri görüp dehşete düşüyordu; “O iskeletler nasıl çıktı oraya?” diye…

Oysa, ağacın üstüne çıkan iskeletler değildi; ağacı tümüyle örten karların üzerinde yol almaya ve dağı geçmeye uğraşan 3. Ordu erleri donup kalmışlardı kıvrıldıkları yerde… Cesetlerini önce vahşi hayvanlar parçalamış, sonra da kuşlar, kargalar didiklemişti. Etlerinden sıyrılan iskeletler de karların erimesiyle ağaçların tepesinde kalmışlardı.

Sarıkamışlı bir ihtiyar şöyle anlatıyordu gözlemini:

“Buradan o dağlara baktığımızda, üzerine kar düşmüş çalılıklar görürdük. O çalılıkların, kurda kuşa yem olmuş askerlerimizin kemikleri olduğunu yanlarına gidince anladık…”

Mehmet Akif’in dediği gibi, “…karşımızda vatan namına bir kabristan yatıyor…”

(2018 Dürtmen Dağı zirve tırmanışı)

Alaçamda bir ilki gercekleştiren Doğa Sporları Alaçam Gurubu gercek manada Sarıkamış Şehitlerinin ruhuna uygun bir etkinlik düzenledi…

Sabah saat 09:30 da başlayan tırmanışımız Kızlan merkezden başladı ..Dürmen Dağı zirveeteklerinde saat 11:30 gibi vardığımızda yoğun kar ve tipinin şiddetine maruz kalmamıza rağmen devam ettik.. Yaklaşık 3 saatlik zorlu ve yorucu bir tırmanışdan sonra zirveye ulaştık..Zaman zaman 1 metreyi bulan kar ve -7 ya kadar düşen soğuk ciddi zorluklar yaşattı bizlere..

İniş yolunda ise kar’ın daha da fazla olmasından dolayı kendimize yol açmakta zorlandık..

Orman içine indiğimizde ise yabani hayvanların soluklarını ensemizde hissettik bazen..Her yer Kurt çakal domuz vb…hayvanların izi ile doluydu.

Nihayetinde 18 km zorlu yogun kar, tipi ve ciddi denilebilecek soğuğa ragmen gurup üyelerimiz ile birlikte kazasız ve sıkıntısız bir şekilde etkinliğimizi bitirdik.

Yaklaşık 7 senedir Alaçamın ıssız ve bir çok insanın adım atmadığı yerlerde yaptığımız etkınlıklerde maddi manevi her anlamda yanımızda hissettiğimiz..

Ziraat odası başkanı ve Ortaköy Muhtarı Hüseyin BEDİR'e

Alaçam Esnaf Odası Başkanı VedatÖzyılmaz'a

İstanbul seyahat Firması sahibi Atalay YILMAZ'a

Alaçam'ın sesi gazetesi ve Şentürk Matbaası sahibi İsa ŞENTÜRK'e

Bu vesile ile gurubumuz adına Teşekkürlerimizi sunuyoruz

Anahtar Kelimeler:
AlaçamSarıkamış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.