Öne Çıkanlar istanbul samsun kitap fuarı
banner798

Şehit aileleri ve gazileriyle iftar yemeği

Polis Teşkilatının kuruluşunun 177'nci yıl dönümü vesilesiyle,İl Emniyet Müdürü Ömer URHAL'ın ev sahipliğinde,Samsun Vali Zülkif DAĞLI, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim CAMCI, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri KILIÇ ve Protokol üyelerinin katılımıyla şehit aileleri, gazileri ve aileleriyle iftar programında bir araya geldik.

İftar yemeğinde konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL" Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 177. Yılını kutlamakta olduğumuz bu günlerde polisimiz; görev azmi, kahramanlık, özveri ve fedakârlık örneği göstererek milletimizin engin sevgi ve güvenini kazanmanın onuru ve gururunu yaşamaktadır.

Geçmişten aldığı güç ve kendine güven duygusu ile geleceğini inşa eden Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli kurumlarından biri olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Suç ve suçluyla mücadele edebilmek için yeni teknolojilerin takibine büyük önem veren Emniyet Teşkilatımız, gelişen ve değişen dünyada ortaya çıkan gelişmelere uyum sağlayarak milletimizin beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiş ve yenilemeye devam edecektir.

Nitekim 21. yüzyılın gereklerine uygun, insan kaynağı ve teknoloji bilgisi ile çağın ötesini hedefleyen, Emniyet Teşkilatımız, huzur ve güven ortamının devamı için, her türlü gayreti göstererek, ülkemizin daha güvenli, daha yaşanılır bir yer olması için, suçla mücadelede çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bizim gücümüz, milletimizin gücüdür. Suç ve suçlularla yaptığımız mücadele, toplumun her kesimince takdir edilmektedir. Halkımızın güveni ile suçu önleme ve suçla mücadelede, başarı grafiğimiz her geçen gün yükselmektedir. Gücünü milletten ve kanunlardan alan Polis Teşkilatımız, kanunların verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakârlıklarla 177 yıldır milletimizin huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin görevini başarıyla yerine getirmektedir.

Devlet güvenliğimizi tehdit eden her türlü yasa dışı oluşum ve terör örgütlerine karşı mücadele azmimiz devam etmekle birlikte özellikle, çağdaş Polisin başarısının, sadece yakaladığı suçlu sayısı ile değil, aynı zamanda halktan aldığı destekle de ölçüldüğü unutulmamalıdır. Dolayısıyla, polis halk bütünleşmesi suçu önlemede ve suçluları yakalamada, halkın katılımını sağlayabilme becerisidir. Bu nedenle Polisin en büyük silahı, halkın desteği ve halkın güvenidir.

Samsun Emniyet Müdürlüğü olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla halkımızın sevgi, güven ve saygınlığını kazandık. Vatandaş odaklı güvenlik hizmeti vermeyi ilke edinen Samsun Emniyet Müdürlüğü olarak, çağdaş ve modern standartlar çerçevesinde ve sosyal sorumluluklarımızın bilinci içerisinde, Samsun İlimizin huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir kent olması için zaman mefhumu gözetmeden yoğun gayret sarf etmeye devam edeceğiz.

Bugün burada aziz şehitlerimizin değerli yakınları ve gazilerimizle birlikteyiz. Vatanı uğruna canlarını hiç düşünmeden veren aziz şehitlerimiz ve bu uğurda canlarını vermek üzere yola çıkan kahraman gazilerimiz için hangi fedakârlıkta bulunursak bulunalım, haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Onların ancak milli birlik ve beraberliğimizi korudukça, uğrunda şehit oldukları değer ve ideallere sahip çıkıldıkça ruhları şad olacaktır.

Bu vesile ile Emniyet teşkilatımızın 177. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit aileleri ve malullerimize kapılarımızın ve gönlümüzün her zaman açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.

Hepinize ailenizle birlikte sağlık, mutluluk, huzur dolu günler diliyor, saygıyla selamlıyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.