Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Sevgi Toplumundan Nefret Toplumuna!

Şu yazının başlığı bile; yazılacak sayfalarca yazıya bedeldir bence fakat biz yine de okurlarımıza  olan sevgi ve saygımız gereği, yazımızı tam olarak sizlere sunalım !

Sanırım büyük bir kesim, yazımdaki " Sevgi Toplumundan Nefret Toplumuna " adlı başlığa katılıyordur diye düşünüyorum. Öyle ilginç şeyler oluyor ki ülkemizde ve dünyada, ağzımız ve gözlerimiz hayretler içersinde açık kalıyor.

Nasıl kalmasın ki; tavuk keser gibi insan kesmeler, boğazlamalar, yan baktın,  omuz attın kavgaları ki bunların birçoğu da yaralama ve ölümle sonuçlanıyor. Ve daha neler  neler, ne türlü bahaneler! Millet, patlamaya hazır birer canlı bombaya dönmüş sanki ! Dokunsalar; insanların çoğu kavga için, sataşmak, döğüşmek hatta  yaralayıp öldürmek delisi olmuş !

En küçük bir huzursuzluk ortamından  vazife çıkartıp " acaba bugün kime saldırsak, kimi dövsek, kime sövsek, kimin gurununu rencide etsek " gibi bir sürü ipe- sapa gelmez, saçma- sapan fantezilerini hayata geçirebilmek için fırsat kollamaya devam edenler var.

Peki; bu toplum bu hâle nasıl geldi? Ne derdi var bu insanların ? Nedir birbirlerinden alıp veremedikleri? Yazık değil mi bu ülkenin insanlarına ? Bir sürü saçma sapan işler, zırvalarla uğraşacaklarına; bir araya gelip, el- ele, omuz- omuza verip de ülkenin kan ağlayan sorunları için de biraz kafa yorsalar olmaz mı ?

Evet; bu ülkede özellikle  bu kovid-19 virüsünden de kaynaklanan ekonomik krizler var. Bu ölümcül virüs sağlığımıza ve canımıza kasdedip, sadece ülkemizde değil; tüm dünyada canlar almaya devam ederken; hâla maske takarım, takmam, can benim, keyif benim diye ortalığı adeta bir korku ve ölüm cehennemine  çevirmeye çalışanlar var !

Arkadaş; sen benimsağlığıma, ailenin sağlığına ve ülkenin bu önemli sağlık konusuna duyarsız kalamazsın. Maske takmadığı için tüm yurtta binlerce vatandaşımız maddî cezalar yedi ama bu cezayı ödeyecek paranız da olsa; elden giden sağlığınızı asla parayla satın alamazsınız.

O halde; siz bu duyarsızlığı, gerçekleştiren insanlarımız, siz neyin kavgasında ve derdindesiniz? Çok mu zor bir süre maskeyle gezmeniz ? Hep yaşlı insanlara bahane ve suç buluyoruz fakat ya bu gençlerimize ne demeli ?

İşte başta sağlık olmak üzere; her türlü sorunlarımızı; birbirimize ters düşerek, kavga ederek asla çözümleyemeyiz. Ülkemizin ve tüm dünyanın ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğini görüyoruz.

İşte bu görüşe kör, bu görüşe sağır ve duyarsız olamazsın ! Madem ki; sen de  bu toplumun canlı ve önemli bir ferdisin; o zaman bazı sorumluukları da aynı şekilde göğüslemek, birlik, beraberlik  halinde davranman gerekli ve bir yerde de zorunludur !

Yazımı, yazımın başlığı ile tamamlıyorum:

"Sevgi Toplumundan Nefret Toplumuna ! "

Sevgi ve saygılarımla.

Oktay ZERRİN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.