Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Vekil Kırcalı 19 Mayıs`da Ziyaretlerde bulundu

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve partililerle birlikte ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarını ve dernekleri ziyaret eden Kırcalı, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halkoylaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Vekil Kırcalı açıklamalarında; ‘’Şu anda yapmak istediğimiz düzenlemenin özü, milletin iktidarının milletten yetkisini almayan herhangi bir gizli veya açık iktidar ortağının tamamen bertaraf edilmesi. Bir daha hiç kimse milletten yetkisini almıyorsa kendisini iktidara ortak, hatta iktidarın büyük ortağı, karar verici ortağı, nihai karar verici ortağı gibi görmeyecek, gösteremeyecek" ifadelerini kullandı.

Karşınızda eski Türkiye yok diyerek Avrupa’nın tutumunu da eleştiren Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı; ‘’ Hollanda’nın yaptıklarına hepimiz şahit olduk. Böylesine bir ülkenin Avrupa’nın değerlerini savunarak insan haklarını ileri sürerek bize insan hakları dersi verme gibi bir hakkı yok. Cumhurbaşkanımız da, başbakanımız da gereken cevabı verdiler.Alışmışlar ezik, silik, her söylenene evet diyen Türkiye’ye alışmışlar. Şimdi ne zamanki şahsiyetli, kimlikli, nitelikli, omurgalı bir dış politika izleyip de ‘kardeşim artık karşınızda eski Türkiye yok, yeni Türkiye var’ dediğinizde kıyamet kopuyor" dedi.

Yeni anayasada seçilme yaşının önemine değinen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’15 temmuz akşamı tankların altına yatarak vatanlarını canı pahasına savunan gençlerimiz, tabi ki siyaset de yapacak, meclise de girecek. Parti olarak 18 yaşındaki gençlerimize seçme hakkını biz tanıdık. Bugün de seçebilene, seçilebilmesini de beraberinde getiriyoruz. Seçen kişi neden seçilmesin diyoruz. Eğer 18 yaşındaki bir kişi beni seçebiliyorsa, bende onu seçilebilmeliyimdiyoruz ve 18 yaşında kadar indiriyoruz seçilebilme yaşını. Bu, hep 18 yaşındakileri seçeceğiz demek değil. Kendini kanıtlamış, becerikli, temsil kabiliyeti yüksek bir genç çıktığı zaman ona yaşını sormayacağız. 18 - 19 yaşta ise sen 25 yaşına daha gelmedin demeyeceğiz.’’Dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.