Öne Çıkanlar Samsun istanbul
banner797

Yaşar, çabalarının sonuç verdi Mutluyuz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BAĞIMLILIĞI İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU!

13 Şubat Çarşamba günü TBMM’de danışma kurulu kararı ile görüşülen ve hayvanların haklarının korunması ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması yapılacağı başta hayvanseverler olmak üzere toplumun tüm kesimi tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

TBMM'de alınan bir başka kararla bilişim teknolojileri bağımlılığının etkilerinin incelenerek olası zararlarının bertaraf edilmesi ve bu teknolojilerin kontrollü kullanımının sağlanması için yapılması gerekenlerin saptanması amacıyla da Meclis araştırması yapılacak.

İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR; “ÇABALARIMIZIN SONUÇ VERMESİNDEN MUTLUYUZ!”

Dün parlamentoda kabul edilen “bilişim teknolojileri bağımlılığının etkilerinin incelenerek olası zararlarının bertaraf edilmesi ve bu teknolojilerin kontrollü kullanımının sağlanması için yapılması gerekenlerin saptanması amacıyla” Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, çabalarının sonuç vermesinden duyduğu memnuniyeti belirterek bir açıklamada bulundu.

15 Kasım 2018 tarihinde konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin bir çalışma başlattıklarını ve 22 Kasım 2018 tarihinde İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile birlikle konuya ilişkin TBMM’de bir basın toplantısı düzenlediklerini hatırlatan Yaşar; “TBMM Başkanlığına önerge vererek bağımlılığa ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedik ve hükümet yetkilileriyle milletvekillerini yapacakları çalışmalarla bağımlılığı önlemeye davet ettik. Bu noktada bizim için önemli olan husus –her zaman ifade ettiğimiz gibi- ‘çalışmayı kimin yaptığı değil’ çalışmanın yapılmış olmasıdır. Bizler soruna sonuç odaklı bakıyoruz. TBMM kürsüsünden aldığımız her sözde şunu özellikle vurguluyoruz; bizim önerilerimizi uygulamak istemiyorsanız siz getirin biz destek verelim diyoruz. Uzun bir süreden sonra nihayetinde TBMM’de daha olumlu bir sonuçla karşılaştık. Tüm parti gruplarının uzlaşarak aldığı kararları gördük bu iki günde. Elbette ki mutlu olduk. Önemli olan milletimizin yararına olan çalışmaların gerçekleştirilmiş olmasıdır.”

Toplumun tümünü ilgilendiriyor!

Bağımlılığın, Felsefi olarak; bir başka şeyle koşullanmış olma, o şeye bağlı olma durumunu ifade ettiğini söyleyen Samsun Milletvekili konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Türkiye’de ve dünyada diğer bağımlılıklar gibi hızla artan teknoloji bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açıyor! Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiliyor. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu yaklaşımla mümkün olabilir!” 

Teknoloji bağımlılığı konusunda verilecek mücadelenin, toplumun her kesimince benimsenmesinin önemine işaret eden Yaşar, "Bağımlılık yaratacak unsurların tümü yalnızca bazı grupların risk altında olduğu bir sorun olmayıp, toplumun tümünü ilgilendirmektedir ve toplumun tümü risk altında bulunmaktadır." dedi.

Gençlerimizin, çocuklarımızın, vatandaşlarımızın bağımlılığın getirdiği olumsuz sorunları yaşamalarını istemiyoruz.

“Biz, gençlerimizin, çocuklarımızın, vatandaşlarımızın bağımlılığın getirdiği olumsuz sorunları yaşamalarını istemiyoruz.” vurgusu yapan Bedri Yaşar; “Teknolojinin gelişmesinden y6ani dolaylı olarak teknoloji bağımlılığından uyuşturucu ticareti yapanlar da yararlanmaktadır. Maddenin taşınması, hedef kullanıcılara ulaştırılması konusunda, haberleşmeden, seçilen güzergâhlara, kullanılan yöntemlere varıncaya değin, daha “teknolojik” ve rafine yöntemler kullanılmaktadır.” dedi.

Teknolojinin insan yaşamına kazandırdığı sayısız faydaların yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyleyen Yaşar açıklamasına şöyle devam etti; “Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilmektedir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.

Yaşam şartlarının değişmesi ile yeni bağımlılık türleri ortaya çıkmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de artan bağımlılıklar geniş toplum kesimlerinin hem bu gününü hem de geleceklerini tehdit etmektedir. 

Bağımlılığın her başlığının ayrı ayrı incelenmesi ve sorunun çözümü noktasında gerekenin yapılması önem teşkil etmektedir. 

Bu aşamada da biz siyasilere düşen önemli bir görevi ifa edeceğiz. 12 üyeden oluşacak ve 3 ay süreyle faaliyet gösterecek olan Araştırma Komisyonunun kurulması için destek veren tüm siyasi parti gruplarına teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.