Öne Çıkanlar İl Jandarma Komutanlığı Gümüşhane
banner798

Yazar yalsizuçanlar İhl`da Konser verdi

 Edebiyat ve roman yazarı Sadık Yalsızuçanlar ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Türk Müziği araştırmacısı Timuçin Çevikoğlu Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

Öğrencilere, Tevfik İleri’nin siyasetten mahkûmiyete uzanan yaşam öyküsünü anlatan Sadık Yalsızuçanlar,1960 darbesinde ömür boyu hapis cezasıyla yargılandıktan sonra kanser olup vefat eden Tevfik İleri'nin eşi Vasfiye Hanım ile olan iletişimini ve mektuplaşmalarını anlattı.

Yalsızuçanlar “ Tevfik İleri’nin Türkiye’de eğitime katkısına vurgu yapan İmam Hatiplerin kurulmasının yanı sıra ODTÜ, KATÜ ve Atatürk Üniversitesinin de kurucusu olduğunu, hem doğuyu, hem de batıyı bilen ahlaklı, kültürlü bir nesil yetiştirme hayallerinin olduğunu söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Kültür Bakanlığı sanatçısı ve aynı zamanda Türk Müziği araştırmacısı Dr. Timuçin Çevikoğlu, öğrencilere müzik hakkında bilinmeyenleri anlattı. Çevikoğlu,” Müzik Tarihi, insanlık tarihi kadar eskidir. Bilim adamları insanların konuşmayı bilmedikleri devirde duygu ve düşüncelerini müzikle anlattıklarını söylüyorlar. Bir toplumun içinde yaşadığı müzik, o toplumun karakterini, ahlâkını, örf ve âdetlerini yansıtan bir ayna gibidir. Ramazan İlâhîleri toplumumuzun ve bugün kalıntıları ile yetinmek zorunda kaldığımız medeniyetimizin izlerini taşır” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.