Öne Çıkanlar Ak Parti Başkan aday adayı Ufuk Saral milli eğitim
banner798

İyi Parti, Tıp Bayramında çarpıcı açıklamalarda bulundu
 İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Derya Çavuşoğlu: ‘Hesapsız politikalar sonucu…’

İYİ Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Derya Çavuşoğlu 14 Mart Tıp Bayramı için yaptığı açıklamada, “Hesapsız politikalar sonucu tıp mensupları performans sistemince, meslek etiği dışında davranmaya zorlanmış, hasta ve yakınları tarafından hakaret, şiddet ve cebire maruz kalmış ve kurum yöneticilerince köle düzeninin birer mensubu olarak görülmeye başlanmıştır” dedi

‘GÜNÜMÜZDE DAHA DA ZORLAŞTI’

İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Derya Çavuşoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. 1919 yılının 14 Martı’nda tıp öğrencilerinin ve hocalarının İstanbul’un işgalini protesto amaçlı gösterileri ile başlayan bu geleneğin, günümüzde de sağlık çalışanlarının ve sağlık sistemimizin sorunlarının dile getirilmesini sağlayan bir anma günü haline geldiğini belirten Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İnsanı yaşatmayı ve acılarını azaltmayı amaç edinen bu kutsal ve onurlu mesleği bugünkü zor koşullarda büyük bir özveri ile yerine getiren doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını içtenlikle kutluyoruz. Sağlıkta dönüşüm; vatandaşın sağlık hizmetlerine kolay erişimini sağlamak amacı ile hayata geçirilmiş, toplumda genel memnuniyet yaratan proje olmakla birlikte hesapsız ve denetimsiz uygulamalar ile daha büyük sorunları beraberinde getiren bir yapıya bürünmüştür.

‘DÖNER SERMAYEYE MAHKUM EDİLDİLER’

Bu plansız ve hesapsız politikalar sonucu tıp mensupları performans sistemince, meslek etiği dışında davranmaya zorlanmış, hasta ve yakınları tarafından hakaret, şiddet ve cebire maruz kalmış ve kurum yöneticilerince köle düzeninin birer mensubu olarak görülmeye başlanmıştır. Toplumun en saygın meslek gruplarından biri olan hekimlik, sağlık politikaları sonucunda hem eğitim hem de yaşam koşulları açısından itibar kaybına uğramış ve gençlerin meslek tercihleri arasındaki popülerliğini kaybetmeye başlamıştır. Sosyal Güvenlik kurumu tarafından sistemin sağlıklı denetlenmemesi , hastanelerin döner sermayeye mahkum edilmeleri neticesinde;

‘İYİ PARTİ OLARAK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

Gereksiz ve aşırı; ilaç, tıbbı malzeme kullanımı, tetkik ve ameliyatların artışı bütçeye ciddi yük olmaktadır. Bunun yanında tasarruf tedbiri adı altında hayati önemdeki kaliteli tıbbi ilaç ve malzemeler ödeme listelerinden çıkarılmaya başlamıştır. Özellikle kanser tedavisinde kullanılan hayati önemdeki bazı ilaçlar SGK tarafından temin edilmemektedir. İYİ Parti olarak büyük fedakarlıklarla hizmet eden hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın huzurlu, mutlu ve güven içinde çalışmalarını sağlayacağımıza, bahsi geçen sorunların çözümü için canla başla çalışacağımızı taahhüt ederiz”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.