Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

WhatsApp Türkiye'den çekiliyor

WhatsApp, son dönemlerde oldukça gündem olan mesajlaşma uygulamalarından birisiydi. Son olarak ‘’Gizlilik Politikası’’ güncellemesiyle Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Milyonlarca kişi bu gizlilik politikasına karşı tepki gösterdi.

WhatsApp, son dönemlerde oldukça gündem olan mesajlaşma uygulamalarından birisiydi. Son olarak ‘’Gizlilik Politikası’’ güncellemesiyle Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Milyonlarca kişi bu gizlilik politikasına karşı tepki gösterdi.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre WhatsApp, Türkiye’de dahil olmak üzere birçok ülkeden çekilecek. Şirketin birçok konu üzerinde oldukça sorunlu bir politika izlemesinden kaynaklı olarak oldukça kan kaybetti. Milyonlarca insanında çeşitli tedirginlik sağlayan yeni gizlilik politikası, gelen tepkiler üzerine geri çekilmişti.

WhatsApp Kan Kaybetti!

WhatsApp, yeni getirdiği gizlilik politikasıyla birlikte oldukça dikkat çekmişti. Büyük bir karalama kampanyası sosyal medya platformları üzerinden sağlanmıştı. Hemen hemen her noktada zarar gören WhatsApp, gündem olduğu sırada oldukça fazla kan kaybetti. Bunun sebebi ise imajının, güvenlik gerekçesiyle zedelenmesi oldu.

Milyonlarca kullanıcı WhatsApp’ın getirdiği gizlilik politikasını kabul etmeyerek, ret etmişti. Fakat WhatsApp, kullanıcılarına getirdiği gizlilik politikasını seçenek olarak sunmamıştı. Tamamen dayatma vardı. Gizlilik Politikasını kabul etmeyecek olan herkes, WhatsApp’ı kullanamayacaktı.

WhatsApp’ın bu politikası kendisine oldukça zarar verdi. Hem imaj noktasından hem de güvenlik noktasında oldukça dezavantajlı bir konuma geçti. Keza bundan kaynaklı olarak milyonlar kullanıcı Rusya’nın uygulaması olan Telegram’a geçiş yaptı.

20 Şubat Son Gündü

WhatsApp getirdiği gizlilik politikasının son kabul etme tarihini 20 Şubat olarak düzenlemişti. Yani 20 Şubat’a kadar WhatsApp’ın gizlilik politikasını onaylamayacak kullanıcılar, giriş sağlayamayacaktı. Uygulamaya girildiğinde aşağıdaki görsel gelecekti;

Fakat gelen tepkiler üzerine WhatsApp geri adım attı. Milyonlarca kişi tarafından oluşturulan mesajlar ve paylaşımlar, koca şirkete geri adım attırdı. WhatsApp, açıklamasını ise yine kendi uygulaması aracılığıyla gerçekleştirerek sürenin uzatıldığını belirtmişti. Sürenin uzatılmasının sebebi ise kullanıcılara dair bilgi kirliğinin olması iddia edilmişti.

Gizlilik Politikası Hala Geçerli

Her ne kadar şirket geri adım atsa da, ortalığın durulmasını beklediğini söylemek mümkün. Asıl amaç, var olan duyunun soğumasıydı. Keza şirket Mayıs ayına kadar bu gizlilik politikasını erteledi. Mayıs ayında tekrardan Gizlilik Politikası aktifleşecek. İşte o sırada şirketin geri adım atması mümkün olmayacak.

WhatsApp Türkiye’den Çekiliyor İddiası

Birçok sosyal medya uzmanının paylaştığı bilgilere bakıldığında WhatsApp’ın Türkiye’de ve birçok ülkede aktifleşmeyi bırakacağı söyleniyor. Fakat bu iddiaların tutarlı bir bilgisi ve gerçeği yansıtan gerekçesi görülmüyor. Bu arada şirket tarafından herhangi bir kamuyu açıklaması olmadığını hatırlatmakta fayda var. Yani WhatsApp’ın kapatılacağı şu an için iddia.

Bu görüşü savunmayan birkaç sosyal medya uzmanı da bulunuyor. Şirketin hiçbir şekilde Türkiye ve diğer ülkelerden çekilmeyeceği, gelen veri ağının oldukça güçlü olduğunu açıkladı. WhatsApp’ı Türkiye’de yaklaşık 30 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bu yüzden şirketin tamamen geri çekilmesi düşük bir ihtimal. Yani WhatsApp, Türkiye ve diğer ülkelerde hizmet vermeye devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
WhatsApp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.