Öne Çıkanlar Samsun istanbul
banner798

Dolar ve Euro son durum!
Piyasada gözler, Merkez Bankası'nın 13 Eylül'deki faiz toplantısına çevrilirken, döviz cephesinde dalgalı seyir devam ediyor.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 6,6250 seviyesinde dengelendi.

Dün 6,7255'e kadar yükselen dolar/TL gelişmekte olan ülke piyasalarındaki satış baskılarının hafiflediğine ilişkin işaretlerle düşüşe geçerek günü yüzde 0,93 azalışla 6,6010'dan tamamladı.

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,36 artışla 6,6250 seviyesinde dengeledi. Kur, şu dakikalarda 6,61 seviyesinde seyrediyor.

Euro/TL ise 7,67'den işlem görüyor.

Uzmanlar, dün kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un, Arjantin'in "B" olan kısa dönem kredi notunu "negatif izlemeden" çıkardığı açıklamasıyla Arjantin’de Merval endeksinin yüzde 4,14 değer kazandığını, Arjantin pesosu, Endonezya rupisi, Brezilya reali ve Türk lirasının da dolar karşısında toparlandığını kaydetti.

Bugün ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı ve hizmet sektörü verilerinin takip edileceğini ifade eden uzmanlarr, teknik açıdan dolar/TL'de 6,70 ve 6,80 seviyelerinin direnç, 6,54'ün destek konumunda olduğunu dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunDolarEuro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.