Öne Çıkanlar Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra Belediye Başkanı
banner798

Bafra Ovası'nda yıl içerisinde 4 kez ilaçlama yapılacak

Bafra İlçesinde Çeltik Komisyonu Sivrisinek Larva Mücadelesini Başlattı.

Bafra Ovası’nda çeltik arazilerinin ilaçlamasına Ağıllar Mahallesi’nde başlandı. İlçede bulunan 2 bin 300 üreticinin tarlasının 4 ayda 4 kez ilaçlanacağı öğrenildi.

Bafra Kaymakamı, Çeltik Komisyonu Başkanı Cevdet Ertürkmen , “İlçemizde Tarımsal Faaliyetleri içerisinde Çeltik önemli bir yere sahiptir. İlçemizde 2 bin 300 üreticimiz, 49 mahallemizde yaklaşık 130 bin ile 140 bin dekar alanda üretim yapmaktadır. “ Dedi.

İlçemizde yaz aylarında sorun olan sivrisineklerle mücadele için mahallelerimizde sivrisinek larvalarının üreme alanları olan durgun su, bataklık vb. yerler Çeltik Komisyonu bütçesinden alınan ihale ile firma tarafından larvasit ilaçları ile bugün 15 Nisan 2023 tarihi itibari ile ilaçlamaya başlamıştır. İlaçlama aynı yerlerin 4 kez ilaçlanması suretiyle Çeltik Ekim sezonu boyunca ilaçlanacak olup ilaçlama startı Ağıllar Mahallemizden başlandığını belirti.

Bafra Çeltik Komisyonu çiftçi üyesi Mecit Aytek, Çeltik komisyonu olarak sivrisinek ilaçlamalarını yapmaya başladık. Ağıllar Mahallesi’nde ilçe Tarım Müdürlüğümü ve muhtarımız öncülüğünde sıfır hata ilaçlamaların takipçisi olacağız. Çeltik arazilerinde ay boyunca, 4 kez ilaçlama yapılacak. İlaçlamanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Ağıllar Köyü Muhtarı Veysel Kuru uygulamadan çok memnun kaldıklarını, Çelik Komisyon Başkanı ve ilçe Tarım Müdürlüğü ile Çeltik Komisyonu çiftçi üyesine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.